Siyasette, ticarette ve içtimai alanlarda isim yapmış Başkent Çorumlularının tanıdık simaları ile bir araya geldik; ata yurdumuz Çorum’u, Çorumluyu ve yaşadığımız Başkent’i konuştuk.

Siyasetten ırak kaldık; dünya bizi kıskanıyor, Türk ekonomisi uçuyor konularına girmedik ve muhalefet gibi nerede 130 milyar dolar diye bir konuyu ele almadık. TUİK’in şu! % 20 enflasyon rakamını hangi marketten, mağazadan, oto muayene istasyonundan, doğal gaz ve elektrik şti.’den aldığı verileri konusu ile büyük ekonomist dünya lideri, Avrupa fatihi başkanımızın meşhur ekonomi kitabına değinmedik.

İşsiz gençlerimizi, aldığı azıcık maaşlarla hayatını zor şartlarda devam ettiren emekli ve çalışan hemşerilerimizi konuştuk. Genel ve yerel idarelerin Başkent nüfusunun yaklaşık % 22’sini oluşturan Çorumluyu ilgisiz kaldığını, yaptıkları istihdamlarda Çorumluyu öteledikleri, sadece seçim zamanlarında hatırlayıp, bir iki yardım paketi ve İslami söylemlerle süslenmiş sözleriyle aldatıp seçildikten sonra da arayıp, sormadıkları konularını irdeledik.

Merkezi Başkent olan ve bazı Anadolu illerinde masası bulunan Çorumlu Dernekler Platformu Başkanlar Kurulumuzun bu konuların üzerine gitmesi, Çorumlulara vefa borçlusu bazı genel ve yerel idarelerin borçlarını seçime kadar ödemesi, aksi halde bunun tahsilinin sandıkta yapılacağını muhataplarına bildirilmesi konusu üzerine durduk.

Hemşehrimiz ve yönetim kuru üyemiz iş adamı Zeki Yıldırım Beyin Ankara/Çankaya Türközü Mahallesinde bulunan Lavita Düğün Salonunda yaptığımız Ocak Başı Sohbet toplantımıza katılan kanaat önderlerimize ve mekan sahibi arkadaşımıza teşekkür ediyor. Dilek, istek ve temennilerini Basın yoluyla muhataplarına aktarıyorum.

Araştırmacı Yazar

İsmail UÇAKCI

Başkent Çorumlu Dernekler Platformu Başkanlar Kurulu Başkanı