Türk Emekli Memur Sendikası ve Birleşik Emekliler Derneği Genel Merkezini ziyaret ettik. Genel Başkan, Osman Özdemir Bey, Genel Sekreter Bünyamin Polat Bey ile Bazı Genel Yönetim Kurulu Üyeleri ve Türk Kültür Sanat-Sen Genel Başkanı Uğur Yıldırım Beyle görüştük.

Geçmişte AKP. Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imam, hemşire, polis ve öğretmenlere 3600 ek gösterge vereceğiz seçim vaadinin, muhalefet partileri ile ilgili memurların ısrarlı takibi sonrasında yeniden gündeme geldiğini, komisyonlarda ele alınıp, kimlere nasıl verileceği konusunda hükümet çalışması yapıldığını söyledik.

Belirsizlik içerisinde ilerleyen bu çalışmalarda kıstasın nasıl belirlendiği, söz konusu meslek guruplarının top yekunu mu? Yoksa lise, yüksekokul gibi tahsil durumları mı?, İmamlarda Diyanette görev yapıp yapma veya İmam Hatipli olup olmama durumları mı? Polisler de, Mahalle ve Gece Bekçileri çalışma kapsamında mı? Öğretmenlerde, Milli Eğitim Bakanlığı kadrosunda görev yapması zorunluluğu var mı? Farklı kadrolarda ve Belediyeler gibi yerel yönetimlerde görev yapan öğretmenler kapsam dışında mı? İçi mi? konularını irdeledik.

Örneklemek gerekirse, Kültür, Maliye, MEB. Dış İşleri, Belediyeler gibi kurumlarda görev yapan mescit imamı, revir hemşiresi, meslek öğretmenleri bu çalışmanın dışında mı?, İçinde mi? Sorusunu sorguladık.

Eğer, bu çalışma sadece Diyanete bağlı imamları, Sağlık Bakanlığına bağlı hemşireleri, MEB’e bağlı kadrolu öğretmenleri kapsıyor, diğer kurumlarda ve kadrolarda görev yapan öğretmen, hemşire, imamları kapsam dışı bırakıyorsa ve Kültür Bakanlığı, Maliye Bakanlığı gibi birçok bakanlık ve kurumda 2200 ek gösterge ile yüksekokul mezunu şefler, müdürler görev yaparken, bunların ek göstergelerini yerinde bırakıp memurlarına 3600 ek gösterge vermenin Türk norm ve değerlerine uymayacağını konunun hükümet yetkililerine iletilmesini sayın genel başkanlar ve genel yönetimlerine aktardık.

Genel Başkanlardan konun üzerinde hassasiyetle durdukları ve kapsamlı raporlar hazırlayarak bağlı konfederasyonları T. Kamu-Sen aracılığı ile ilettiklerini/bu konuda yapılabilecek her hangi bir adaletsizlik konusunda uyarıcı oldukları söylemlerini dinledik.

Üyesi olduğum, kederli günlerinde kederlerini, neşeli günlerinde neşelerini paylaştığım dava ve yol arkadaşlarım Türk Emekli-Sen ve Birleşik Emekliler Derneği Genel Başkanı Osman Özdemir Bey, Genel Sekreter Bünyamin Polat Bey, Genel Yönetim Kurulu Üyeleri ile kuruluşunda görev aldığım ve kurucu genel sekreterliğini yaptığım Türk Kültür Sanat-Sen. Genel Başkanı Uğur Yıldırım Bey ve yönetim kurulu üyelerine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Araştırmacı Yazar

İsmail UÇAKCI