Avrasya Refleksoloji Merkezi uzmanlarından uzman Refleksolog Hamit PARLAK Refleksoloji ile Nöromüsküler hastalığının tedavisini anlattı.

Kas Hastalığı Nedir?
Kas hastalığı tıp dilinde Nöromüsküler olarak adlandırılmaktadır.
İnsan vücudundaki Kaslarda ya da kaslara emir gönderen beyindeki sinirlerde (merkezi sinir sisteminde, periferik yani çevresel sinir sisteminde ya da beyindeki sinir sisteminden kas’a emir geçişinde) oluşan sinir hasarı gibi durumlarda; kaslarda zayıflıklar kasta gevşeklikler, Motor gelişimde gerilik (Başını tutamama, geç yürüme, yürüyememe...vs.), Eklemlerde artmış ya da azalmış hareket, Yerden kalkmada ve merdiven inip çıkmada zorluk, Sık düşme, Yürüyüş bozuklukları, koşmada yetersizlik veya koşamama ( Parmak uçlarında ya da paytak yürüme vs), Çabuk yorulma, Uzuvlarda (kol ve bacaklar) ve omurgada şekil bozuklukları gibi rahatsızlıklarla genelde karşılaşılan Nöromüsküler rahatsızlıklardır.
Genellikle Nöromüsküler hastalıkları olan kişiler yukarıdaki bahsettiğimiz durumları fark edebilirler. Hareketlerinin zorlaştığını, günlük yaşamın zorlaştıklarını fark ederler.

Refleksoloji ile Nöromüsküler Tedavisi
İnsan vücudundaki Kaslarda ya da kaslara emir gönderen beyindeki sinirlerde (merkezi sinir sisteminde, periferik yani çevresel sinir sisteminde ya da beyindeki sinir sisteminden kas’a emir geçişinde) oluşan problemlere karşılık insan vücudundaki organların beyinden uzanan sinir noktalarının son bulduğu ellere ve ayaklara uygulanmaktadır. Ellerdeki ve ayaklardaki son bulan sinir uçlarına  belirli teknik ve bası yöntemleri (Refleksoloji teknikleri) uygulanarak, beyine nöronlar aracılığı ile uyarılar gönderilir. Bu uyarılar sayesinde beyindeki (merkezi sinir sisteminde) hasar görmüş hücreler tekrar harekete geçmektedir. Yani vücut kendi kendini yenileme sistemi gibi düşünmek lazım. Bu uyarılar sayesinde;
Kaslarda gevşekliklerde ve zayıflıklarda güçlenmeler, başını tutamama gibi durumlarda başını dik tutma, yürüyüş bozukluklarında düzelme, motor gerilik ve bu gibi rahatsızlıklarda Refleksoloji fizik tedavi ile birlikte alındığında daha erken gelişimlere sebep olmaktadır.
Refleksoloji kendi başlı başına Nöromüsküler ve birçok rahatsızlıklarda da etkili bir yöntemdir.
Her türlü rahatsızlıklarınız için Refleksoloji uzmanınıza danışınız…
Merkez  Adres: Yayla Sokak Yayla Apt. 1/2  Maltepe Çankaya –Ankara
İletişim: (0312) 212 22 25  -- 0542 609 68 64