1980 Çorum olaylarından sonra, belki de en kritik süreçte Emniyet Müdürlüğü görevini üstlendi.
Halil İbrahim Doğan’dan bahsediyorum.
Açılım süreci kapsamında, 2013 yılının şubat ayı ortaları gibi bir grup milletvekili Karadeniz turuna çıkmıştı. İlk durak olarak da Çorum seçilmişti. Gezinin başlangıç ayağının Çorum olması ise o zaman hayli manidar karşılanmıştı. Çünkü Çorum sosyolojik yapı itibariyle son derece hassas bir özellik taşıyor ve olası bir gerilimden endişe ediliyordu. Çok dikkatli olunması gerekiyordu. Şehrin sükûnetini sağlama noktasında en önemli görev ise emniyet güçlerine düşüyordu. 
Emniyet müdürü Halil İbrahim Doğan kısa bir süre önce göreve gelmesine rağmen, ilk ciddi sınavını başarıyla veriyordu. Karadeniz gezisi için yola çıkan milletvekilleri Çorum’dan hemen sonra Sinop’a geçiyordu. Fakat toplum olarak görmeyi pek arzu etmediğimiz olaylar yaşanması üzerine, milletvekillerinin Karadeniz gezisi Sinop’ta son buluyordu.
Bu olayın ardından fazla bir süre geçmeden 1 Mayıs 2013 tarihinde, Türkiye genelinde "barış süreci" ne katkı sağlamak amacıyla oluşturulan Akil Adamlar heyeti Çorum’a geliyordu. Anvatar Otel’de gerçekleştirilen toplantı, dışarıdan yapılmaya çalışılan provokasyonlara rağmen sorunsuz atlatılıyordu. Burada da emniyet birimleri büyük bir başarı örneği daha gösteriyordu. 
Hassas süreçlerden bir diğeri de, kamuoyunda Gezi Parkı eylemleri olarak bilinen protesto süreçleriydi. Öyle ki, eylemler günlerce devam etmişti. Gazi ve İnönü Caddeleri’ni kapatan protestocular nedeniyle halk otobüsü seferleri aksarken, pek çok sürücü dakikalarca yollarda trafiğe açılmasını beklemek zorunda kalıyordu. Birkaç kez karşıt grupların bir araya gelmesi gibi kaygılarda hayli fazlaydı. O olaylarda da emniyet birimlerinin başında yine Halil İbrahim Doğan vardı ve ekibiyle birlikte tehlikeli bir süreci daha başarıyla atlatıyordu.
Buların dışında daha pek çok olay Halil İbrahim Doğan döneminde sorunsuz bir şekilde çözümlenmişti. 
Zaman zaman şehrin en işlek caddelerinde, halkın arasında gezerken gördüğümüz, Çorumluların teveccühünü kazanmış, halkıyla iç içe olan bu Emniyet Müdürümüz geçtiğimiz, 14 mayıs 2014 tarihinde İçişleri Bakanlığı’nın yapmış olduğu atamalarda, bir başka göreve atanmak üzere merkeze alındı. Bu atama kararına bizler duygusal anlamda hayli üzüldük ancak demek ki Devletimiz böyle uygun gördü. Hayırlısı olsun demek en güzeli. Umut ediyoruz ki Sayın Doğan, ileride çok daha güzel görevlerle Devletine hizmete devam eder.
Sayın Doğan, Çorum’da kaldığın süre içerisinde, emrindeki ekibinle birlikte bizlere yaşattığın huzur ve güven ortamı için teşekkür ederiz. Biz seni çok sevdik ve senden razı olduk, ALLAH’ta razı olsun. Yolun ve bahtın açık olsun. ALLAH Yar ve yardımcın olsun…
Hepinize saygılar…