Yaklaşık bir haftadır Osmancıkta’yım. Geçen Cumartesi günü yeni yapılan ve çok beğendiğim Mustafa Kemal Atatürk parkında Çorum İl Türizm Müdürlüğü Klasik Türk Müziği korosunun konserine gittim. Eskiden tanıdığım ve çok takdir ettiğim Şef Selda Erdost yönetiminde koro çok başarılı bir konser verdi. 

Geçen Salı günü de Albay Mehmet Ceylan ve Harita Mühendisi Erol Ayan’la beraber Osmancık Kaymakam’ı Ayhan Akbay’ı ziyaret ettik. Ayhan bey çok nazik, kibar, donanımlı ve çok mütevazı bir insan. Osmancık için yapmayı düşündüğü projeleri de çok beğendim. Ayhan beyin Osmancık için büyük bir kazanç olduğunu düşünüyorum.

Dün de Osmancık Belediye başkan yardımcısı çocukluk arkadaşım rahmetli Dursun Cebeci’nin oğlu Hüseyin Cebeci ile görüştüm.

Hüseyin bey özel arabasıyla beni yıllar önce babasının kurduğu üzüm bağlarına götürdü. Yaklaşık 250 dönümde kurulu üzüm, zeytin, ayva ve elma bahçesini gezdik.

Yapımı süren Osmancık Belediyesinin yeni projesi güreş ve at yarışı alanını gördük.

Daha sonra Hüseyin beyle Osmancık Kemal Atatürk Parkında yeni kurulan Osmancık Belediyesi hizmet binasını, Kızılırmak çevre düzenlemesini, Organize Sanayi bölgesini, Güneş Enerji Santralını, Kapalı Yüzme havuzu ve spor merkezini, Huzur Evi yaşlı bakım Rehabilitasyon Merkezini, Kapalı Semt pazarını ve Yeni Halk Kütüphanesini gördük.

Ardından Belediye Başkanımız Ahmet Gelgör’ü makamında ziyaret ettik ve uzun süre sohbet ettik. Maşallah Ahmet başkan da çok genç ve enerjik bir yönetici. Osmancık için büyük hayalleri var. Belediye’ye de çok çalışkan ve çoğunu tanıdığım liyakatli personel alımı yaptığı için çok memnun oldum.

Belediye Başkanına, Koyunbaba köprüsü ile Kumbaba köprüsü arasındaki alanın trafiğe kapatılmasını özellikle rica ettim. Uyduruk 3 tekerlekli elektrikli araçlar o bölgeyi yol geçen hanına çevirmişler. Ayrıca, yaşlı nineler, yaşlı teyzeler o garip araçlarla Osmancık trafiğini altüst ediyorlar.

Bu tehlikeli duruma mutlaka bir önlem alınması gerekir diye düşünüyorum.    

Makamında ziyaret ettiğim çok eskiden tanıdığım gazeteci kardeşim basın bürosu yetkilisi Emrah Akıllı da Belediye hizmetlerinin tanıtımını çok güzel yapıyor.

Hüseyin Cebeci ile Eymir mahallesinde kurulan yeni Organize Sanayi bölgesine giderken eski Belediye Başkanımız Avukat Bekir Yazıcı’ya telefon açarak başkanlığı zamanında dikilen ıhlamurlar için teşekkür ettim. Yaklaşık 100 ıhlamur ağacı Orta refüjde çiçek açarak müthiş bir tabiat manzarası oluşturmuş. Hüseyin Cebeci ile Ihlamurları koklayarak araba ile Organize Sanayi bölgesine gittik.

Sanayi bölgesini de çok beğendim. Osmancık Isıcam fabrikası, Tek Yıldız Kereste fabrikası, Kanıtemiz Çeltik fabrikası, Kavasoğlu Çeltik fabrikası, Newteks Tekstil, Ekip Tekstil fabrikaları faaliyete geçmiş durumda.

Şimdilik bu fabrikalarda sigortalı olarak 718 personel çalışıyormuş. Bu fabrikalardan Avrupa ülkelerine, Libya, Ürdün, Kuveyt, Irak ve Suriye’ye ihracat yapılıyormuş.

ÇOK SEVDİĞİM GÜZEL SÖZLER

1—Beşir Esat’ın resminin olduğu bir fotoğrafta bir kadın; “ Bu adama dikkatle bakın. Bence bu adam son yılların dahi bir lideridir. Ülkesinde ne kadar hain, hırsız, aptal, potansiyel terörist, dilenci ruhlu, hiçbir işe yaramayan, boş, beleş pislik varsa hiçbir kuruş masraf etmeden hepsini bize kilitledi.   

2—Etnik kargaşa ; “ Taksim’de Suriye’li dilencinin parasını alan İran’lıyı döven Irak’lıları kovalayan Afganları Pakistan’lılar ayırdı!

Ülkemiz yıllardır korkunç bir göç dalgası altında kaldığı için büyük bir acı ve ıstırap duyuyorum. Maalesef etnik yapımız değişti. Allah sonumuzu hayır etsin.

Ortadoğudan, Orta Asyadan, Balkanlardan,

Kavimler göçü başladı eyvah… Paganlardan,

Yol geçen hanına döndü güzelim Anadolu,

Hayra alamet değil bu göçler, bıktık insanlardan. (Mehmet Özata)

Osmancık’ta Osmancıkspor kulübü önünde her öğleden sonra yaklaşık 15 arkadaşımızla toplanarak, çocukluk anılarımızı paylaşıyoruz.

Alttaki fotoğrafta Osmancık Ortaokulu (1955-1958) arkadaşlarımdan,  soldan itibaren öğretmen Yücel Boyacı, öğretmen Bekir Aslan, öğretmen Mehmet (Ahmet) Özata ve Fahri Yıldız görünüyor.

 

                                               10 Haziran 2022 / Mehmet Özata/ Osmancık