Çocukluğumdan bu güne kadar zaman zaman kıyamet tarihiyle ilgili çeşitli senaryolar duydum. Pek çok kıyamet tarihi ve tarifi verdiler ama kıyamet falan kopmadı. Tıpkı Mayaların 21 Aralık 2012 kehanetindeki gibi…
Mayaların, 21 Aralık 2012 de kıyametin kopacağına dair kehaneti, haftalarca dünya gündeminde konuşuldu. Türlü senaryolar yazıldı. Sosyal medya yoğun bir şekilde meşgul edildi. Hatta, kıyamet gününe dair, bütçesi 200 milyon doları bulan ve 759.301 milyon dolar hasılat yapan filmler çekildi. İşin daha komiği, yurdum insanlarının bir kısmının bile inandığı, topu topu 687 nüfuslu, küçücük, şirince bir köy, kıyametten kurtuluş adresi olarak gösterildi. Anti parantez, dedikodulara göre asıl kıyametin orada koptuğu söyleniyor. Zira beklenen sayıda turist gelmemiş ve birçok hazırlık da boşa gitmiş. Anlayacağınız kıyamet mayası tutmamış. Ama ben twitter sayfamdan 15 aralık tarihli tweetimle inanmayın diye hepinizi uyarmıştım. Demiştim ki; “Maya takvimine göre 21 Aralık Cuma günü kıyamet, diyanet takvimine göre kız: Feride, erkek: Cevdet…” 
Şaka bir tarafa da bu olay başından sonuna kadar canımı bir hayli sıktı. İnanan bir Müslüman nasıl bu haberlere itibar eder, buna anlam veremedim. Kıyamet senaryosu ile ilgili haberleri okuyup bunlara itibar edenleri gördükçe, içimden; “yapmayın şirke giriyorsunuz” deyip üzülmedim değil. Tam böyle düşünürken konuyla ilgili olarak, İzmir İl Müftüsü’nün “İmanda şüphe olmaz. Şüphe duyarak böyle bir şeye gidiyorsa Allah korusun batıl bir inanç, kişinin imanına da zarar verir. Kişiyi dinden imandan bile edebilir. ‘Kıyamet acaba kopar mı? Orada kurtulurum.’ düşüncesiyle gidilmez.” şeklindeki açıklaması geldi. Bu açıklamayı okuyunca ne kadar haklı olduğumu bir kez daha anladım. 
Her insanın ölümü kendi kıyametidir. Bana böyle öğrettiler. Yanlış öğrettilerse de vebali boyunlarına. Kimse kıyametin ne zaman kopacağını bilemez. ALLAH (C.C.) Lokman Suresi 34. ayetinde şöyle diyor: “Kıyametin ne zaman kopacağı bilgisi şüphesiz yalnızca Allah katındadır. O, yağmuru indirir, rahimlerdekini bilir. Hiç kimse yarın ne kazanacağını bilemez. Hiç kimse nerede öleceğini de bilemez. Şüphesiz Allah hakkıyla bilendir, (her şeyden) hakkıyla haberdar olandır.” Gördüğünüz gibi ayette de açık açık ALLAH’ tan başkasının, kıyametin ne zaman kopacağını bilemeyeceği belirtilmiş. 
Yazdıklarımdan ötürü ilahiyatçı falan olduğumu düşünmeyin sakın ha. Ben de herkes kadar elinden geldiği ölçüde dinini yaşamaya çalışan bir insanım, “Elhamdülillah Müslüman’ım”. Peki, neden mi yazdım? Bu tarz senaryolarla, toplumda yaşayan insanların, özellikle de çocukların, psikolojik olarak yıpranıyor olmaları nedeniyle yazdım. Bu senaryoların, kaç tane çocukta anksiyete ve uyku bozuklukları gibi bazı psikolojik sorunlara,  korkularından ötürü okul fobisine, tuvalete yalnız gidememe ve kaybetme korkusu gibi durumları yaşamasına neden olduğundan haberiniz var mı…?
Aslında yazımı burada bitirsem iyi olacaktı ama yazmazsam içimde patlar;
Hale-bopp felaketi senaryosu tutmadı, 2000 yılına dair senaryo tutmadı, Kıyamet tarikatının 2003 senaryosu tutmadı, 2009 da Cern de yapılan çarpışma deneyleri sonucu beklenen kara delik senaryosu tutmadı ve son olarak 2012 Mayaların kıyamet kehaneti de tutmadı. Bundan sonra ki senaryo ne peki? Bu sefer neyle uyutacaksınız bizleri…?

Hepinize Saygılarımı Sunarım…