Avrasya Refleksoloji Merkezi’nden Uzman Refleksolog Serpil Bihir depresyonu anlatıtı.                                                                         Günümüzde en çok karşılaşılan şikayetlerden birisi depresyon, sıkıntı, stres,yaşanılmış olumsuz olaylar, şikayetler gibi durumların yaşantımızı etkileyerk,zaman içerisinde üst üste gelmesiyle kişini deprosyana girmesine neden olur.
Aile içi şiddet (anne –baba anlaşmazlığı, sorunlu çocuk yetiştirme, insanın aile ve iş hayatındaki yaşadığı olumsuzluklar) gibi birçok neden depresyon yaşanılmasına müsait durumlardandır. Başlangıçta anlaşılmaya bilir. Kötü bir olay yaşanıyor olarak görülür. Sonraki süreçlerde bu durum içinden çıkılmaz bir hal alır.
Çoğu zaman doktor kontrolü ve ilaç kullanımı önerilir.Bir psikolog, psikyatri kontrolünde çözüm süreçlerine girilir.
Bu durum, yaşanılan sorundan kaynaklı olup beyinde ki hipofiz salgı bezinin vücuda doğru salgıyı yapmaması beynin seratoni(mutluluk hormonu) salgılamasını yapmaması ile vücut, stres, sıkıntı, bunalım gibi tepkiler ileri aşamalarında kronik sindirim sorunu, kalp çarpıntıları (sıkışma şeklinde)görülür.
Depresyon ve refleksoloji arasındaki bağlantı ise;
Refleksoloji biliyoruzki beyinde ve vücudumuzda bulunan milyonlarca sinir(hücre) ve sinir sistemimizi harekete geçirip beynin vücuda doğru komutu vermesi sağlayan destekleyici ve tamamlayıcı bir tedavi yöntemidir.
Bu aşamada, beyinde bulunan hipofiz salgı bezi ayaktaki sinir iz düşümüne yapılan bası ile harekete geçilerek, uyarı nöronlar aracılığyla beyne iletilir. Beyin komutu olarak gerekli bölgelere doğru uyarı gönderilir.
Refleksoloji Sağlık Merkezimiz;
Yayla Sokak Yayla Apartmanı 1/2
Demirtepe-Maltepe, Ankara‘da Hizmetinizdeyiz.
EL:(0312) 212 2225 –(0312) 212 0064