Avrasya Refleksoloji Merkezinden Uzman Refleksolog Gamze Arslandoğan, çocuklardaki kabızlığı ileriki süreçte hangi sorunlara yol açacağını ve tedavisini anlattı.
Çocuk, büyüyen ve gelişen bir varlıktır. Çeşitli sebeplerden etkilenerek gelişme düzeninin bozulması çocukları erişkinlerden ayıran en önemli özelliktir. Büyüme sürecinde çocuğun diğer organ sistemleri gibi, beyin ve sinir sisteminin de, yaşına uygun gelişim özelliklerini kazanıp kazanmadığı izlenmelidir.
Çocuklarda olumsuz etkenlerden bir tanesi de kabızlığın ağır ve kalıcı etkenler yatarak yaşanmasıdır. Kabızlık gelişim düzeyini etkileyen ve bağışıklığı azaltan ağrılı rahatsızlıktır. Tamamen nörolojik bir rahatsızlık olan yani sinir sistemine bağlı ve sinir sistemini de olumsuz etkileyip vücut mekanizmasında gerilik sağlayan hatta otizime, konuşmada gerilik, algılamada güçlük, uykusuzluk, hırçınlık ve psikolojik olarak ta etkileyerek nörolojik rahatsızlıklar oluyor.
Her kabızlık yaşayan çocukta bunlar olacak diye, bu evreleri yaşayacak diye bir şey yok. Kabızlık çocukluk döneminde her çocuğun bu evreden geçer. Fakat kabızlığı ilerlemiş çocuklarda karın ağrıları, kramplar, bulantı, kusma, ağlamalar başladıysa nöroloji doktoruna başvurmalarını ve oluşa bilecek rahatsızlıkların önüne geçmeleri gerekir. Anüs bölgesinde sertleşmeler ve sarkmalar meydana gelir.
Anüs bölgesi, sinir, damar ve kaslardan oluşan karmaşık bir sistem sayesinde boşaltılmak üzere burada toplanan dışkı kontrol edilir ve dışarıya atılır. Çocuklarda en önemli unsur bağırsak problemidir. Sindirim sistemine yapılacak refleksoloji uygulamasıyla var olan problemi çok kısa zamanda sonuç alarak bağırsaklar refleks hareketleriyle bu problemi ortadan kaldırıyor. Refleksolojiyle, beyinde anüs bölgesinin sinir uç başlangıcı bulunmakta ve aksonlarla (sinir uzantıları) birlikte ayaklarda son bulmaktadır. Bulunan bu sinir noktalarına yapılan uygulamayla kabızlık ve kabızlığın oluşturabileceği rahatsızlıkların önüne geçmiş oluruz.
“sağlık bugün değil, yarın için var olmalı”
Refleksoloji Sağlık Merkezimiz;
Yayla Sokak Yayla Apartmanı 1/2
Demirtepe-Maltepe, Ankara‘da Hizmetinizdeyiz.
TEL:(0312) 212 2225 –(0312) 212 0064