Kelime küpü yarışması için ulusal yayın yapmakta olan dost televizyonuna (DOST TV)başvurumu yaptım. Başvurumun sonrasında da yarışmayla ilgili dokümanları araştırmaya başladım.daha doğrusu kendimi yeniledim, araştırma yaptım.
Yarışma adı üstünde bir yarışmacı tur atlayacak, diğer yarışmacı da yarışmaya veda edecekti. Onun için hazırlanmak gerekiyor.
Çoğumuza evlerden televizyon izlerken yarışmalar hakkında ki yorumumuz ne kadar kolay? Bu soru da bilinmez mi diyenler mutlaka vardır? Bu kadar basit soruyu hem de şu meslekteki kişi bilemez mi diye de? yorumlar yapmaktayız.
Yarışma program sunucuları yarışmacıları davet ediyorlar. Gelin yarışalım, bilgi, kültür birikiminizi paylaşım diye.
Görüyoruz ki, davete icabet eden ne kadar az çevremizde.
Dost TV adlı yarışma programı için Ankara’ya gittim. Masrafların kendime ait olduğunu söylediler. Yarışmaya katılacağımı bildirdim. Çekim öncesi Dost TV çalışanlarını görmeye ve çevreye alışma gayesiyle öylesine gittim.
Ne yalan söyleyeyim çok etkilendim.
Dost TV’deki görevliler ismine yakışır şekilde karşıladılar. Sekreter hanımın ilk sorusu kahvaltı yaptınız mı oldu? Kahvaltı yapmasam da olacağını, zahmet vermek istemediğimi ifade edince olmaz dedi.
Misafir ev sahibinin yanında ikramına ses çıkarmaz kuralı gereğince tamam dedim.
Mutfaktaki çalışanlar hiç erinmeden(buda nereden çıktı) hizmetlerine tanık olunca ne kadar memnun oldum anlatamam.
Hizmet verirken kimileri yüzünü asar Dost TV çalışanları ise mütebessimdi.
İkramlarından sonra meşgul etmemek ve de ilgilenilmedim dedirtmemek için müsaade istedim.
Bu kadar ilgili, alakadar olmalarına rağmen mahcubiyetlerini söylediler. İlgilenemedik demesinler mi? Aslında böyle ilgi yakında görmemiştim, hiç de ummuyordum.
Hizmetlerinden, değer vermelerinden dolayı aslında mahcup olan bendim.
Dost TV de çalışanların samimiyetlerine, içtenliklerine, kardeşlik duygusuyla yaklaşımlarına hepsine gıpta ettim. Biraz da utandım. Gördüğüm, yaşanmakta olduğum hayattaki dost denecek arkadaşlar diye takdir ettim.
Dost kalalım sloganının anlamı bu olsa gerek. Kelime küpü yarışmasının bana kazandırdığı bilgiden ziyade günümüzde de çok iyi insanların olduğuna şahit olmak oldu.
Yarışma formatında ki yeniliklerde yerinde. İlk yarışma da yarışmacının inisiyatifi cevaplama süresinde öne geçiyordu. Şimdi ise cevaplama süresi sınırlandırılmış. Cevap için sorunun akabinde başlayan süreyle artı on saniye veriliyor.
Yarışmacılara önerim haddime düşmez ama birikim şart. Bende birikim var mı? Kendimi birikimli biri olarak hiçbir zaman görmedim. Eksiğim çok ki, birikimim olsun.
Yarışmalara girmenin dışarıdan basit olduğunu savunanlar olacaktır. Görüşlere saygılıyız.
Dost TV de ki yarışma programı her gün hafta içi saat 17.30 yayına girmektedir. Yeni etap nisan aynın on sekizinde başlayacaktır. Kelime küpü yarışmasının formatı altmış dört yarışmacıyla başlıyor.
 Her iki yarışmacı bir ekip olarak yarışıyor.
İki yarışmacıdan hangisinin puanı yüksek olursa yarışmacı, o yarışma birinci olarak da tur atlıyor. Yarışma tur atlama usulüyle birinciliğe kadar devam ediyor. Altmış dört yarışmacının hangisi elenmeden birinciliğe gelirse etabım galibi o oluyor.
Ödülden çok insanın zamanla ve birikimiyle yüzleşmesi en büyük kazancı. İkincisi de dost TV’nin çalışanlarıyla tanışmanın doyumsuzluğu, yıllardır tanışırcasına samimi davranmaları, kültürleriyle, söyledikleriyle davranış uyuşmasının olmasına vakıf oluyorsunuz.
Çoğumuz inancımız gereği olmamız gerektiği güzellikleri dillendirir. Fakat bir türlü yapmaz. Dost TV’deki çalışanlarının dedikleriyle, davranışlarının uyumlu olduğunu gördüm.
Dört yarışmacı bir araya geldiğimizde her yarışmacıya aynı değeri, samimiyeti, dostluğu göstermeleri de ayrı özellikleriydi.
Kelime küpü yarışması yelpazesi geniş yarışmalardan birisidir. İzlemekte fayda görürüm diyenlere önerilir.