Yaklaşık iki önce başladı bu hikaye. Aslında hikaye de değil anlatacağım rüya gibi bir şey. An be an yaşamak gerek bu mutluluğu. Önce çocuklar çaldı kapımı. 8.sınıflar biz konuk sayılırız öğretmenim dediler. Teog sınavları sonrasında bir gezi organize edelim ve yeni coğrafyalar keşfedelim.
            Hemen kolları sıvadım ve okulda bir araştırma yaptım. Bursa olsun, Çanakkale olsun dedi çocuklar. Ben de haydi birde üstüne İstanbul koyalım turumuz tamamlansın dedim. Yazdım, çizdim, tecrübelerimle öğrencilerin isteklerini harmanladım.
            Balıkesir Valisi hemşehrimiz Mustafa Yaman ile hemen iletişme geçtim. Sonra Kırklareli Lüleburgaz derken harman hasıl oldu sonunda. Balıkesir Valiliği özel kalem müdürü İsmail bey ile uzun görüşmelerimiz oldu turun halkalarını tamamlamak için. Ve gün geldi heyecanlı yolculuk başladı.
            Profesyonel turlar Bursa programlarında genellikle Uludağ’a çıkmazlar. Çünkü meşakkatlidir Uludağ yolu. Ve biz çıktık Uludağ’a sabahın alacasında güneşin doğuşunu Uludağ’dan izlemek bir başka güzel. Sonra kar üstünde kahvaltı ve devamında telesiyej keyfi. Adrenalin zirve yaptı dorukta ve zirve cafede şömine başında içilen kahvenin tadı bir başka güzel.
            Tarihi İnkaya çınarı, Tophane’de Bursa Fatihi Orhan bey’in ruhuna Fatiha,Ulucami’de Cuma namazı, kapalı çarşı, Yeşil türbe ve Emir Sultan’dan feyz aldıktan sonra elveda Yeşil Bursa Bandırma bizi bekliyor.
            Yola düşer düşmez başladı telefonum çalmaya. İlçe kaymakamı hemşehrimiz Ali Mantı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadettin Pircioğlu, Öğretmenevi Müdürü Murat Kaçar ve Fen Lisesi Müdiresi Nalan Yıldırım ev sahiplerimiz her şey planlı ve programlı sağ olsunlar.
            Trafikçi arkadaşlar Bandırma girişinde bizi bekliyor. Trafik otosu önde ve 54 kişilik otobüs arkada girdik Bandırma’ya ve hemen aklıma düştü işte böyle olur dedim yaman valinin yaman kaymakamları ve yaman müdürleri olur diye düşündüm kendi kendime.
            Ve öğretmenevi bayram yeri; Çorum’u Alaca’yı ve Osmancık’ı konuştuk sayın Mantı ile derken bir hareketlilik başladı personelde Vali bey geliyor.
            Bende heyecanlandım lise yıllarından bir üst devrem ağabeyim ve uzun yıllardan bu yana medyadan takip ettiğim Vali Mustafa Yaman Bandırma devlet erkanının Yaman bir karşılaması ile girdi kapıdan.
            Gayet doğal “Hoş geldin Sakin” sarıldı ve kucakladı ve sonra gezi kafilesinde bulunan arkadaşlarımı takdim ettim. Kol kola girdik öğretmenevine. Sayın valinin programına eşlik eden Hanımefendi Gülseren Yaman’ın çocuklarla tek tek ilgilenmesi bir başka güzel. Balıkesir milletvekili adayı Sema Kırcı hanımefendi şeref konuğumuz oldu.
            Yemekte Vali beyle Osmancık’ı konuştuk. Vali bey sordu ben cevapladım. Vali de olsa memleket hasreti sorularından belliydi. Osmancık fotoğraflarını paylaştık ve eski anıları konuşup anlattık. Koyunbaba köprüsünü anlattı orada bulunanlara yaman duygularla. Köprünün her iki başında iki cami ve birinde babam ve diğerinde ağabeyim İmam Hatip olarak görev yaptı. Ve ben bir o cami de bir bu camide geçti çocukluk yıllarım diye dile getirdi anılarını.
            Konuk kafilenin lideri olarak bize de bir konuşma yapmak düştü. Bu güzellik, bu zerafet, bu incelik ve bu konukseverlik karşısında heyecanlandım. Öğrencimiz Bengisu Yılmaz arkadaşları adına sayın valiye çiçek takdim ederken “Sizin gibi değerli bir valiyi yetiştiren Osmancık Atatürk ortaokulu öğrencisi olmaktan kıvanç duyuyorum” dediğinde vali beyin heyecanlandığına şahit oldum. Programın hediyeleşme kısmı yeni başladı ve sayın valiye bir sürprizimiz olacaktı. O yıllarda ilkokul olan okulumuzdan mezun olan yaman valinin diploma defterinden kayıtlarını fotoğraf halinde takdim ederken henüz çerçeve ambalajını açarken başladı heyecan ve sayın Mustafa Yaman Osmancık Atatürk İlkokulu 1971-972 öğretim yılı öğrenci no:150 işte diploma defteri. Salonda bir duygu seli ve hanımefendi sordu notlar nasıl. Hemen cevap verdim bende yaman duygularla. Notlar Yaman valiye yakışır dedim.
            Yemek sonrası kahve keyfi ve milletvekili adayı Sema Kırcı hanımefendi ile birlikte bütün çocuklara kitap armağan ve bebekler unutulmaz oyuncakları ile kucaklaştı onlar. Ve ben öğretmenlerimizi bir bir takdim ettikten sonra dinlenmeye geçti çocuklar ve öğretmenlerimiz.
            Gecenin ilerleyen saatlerinde ve şimdi vedalaşma zamanı. Kucaklaştık yamanca ve her şey yolunda sayın valim binlerce teşekkürler. Teşekkürler Balıkesir ve teşekkürler Bandırma. Teşekkürler sayın Sema Kırcı ve Gülseren Yaman hanımefendi. Teşekkürler sayın kaymakamım Ali Mantı, teşekkürler ilçe Milli Eğitim Müdürü Sadettin Pircioğlu beyefendi,Teşekkürler öğretmenevi müdürü Murat Kaçar beyefendi ve Fen Lisesi Müdiresi Nalan Yıldırım hanımefendi. Ayrıca Öğretmenevi ve Fen lisesinin personeline binlerce teşekkür.
            Devletin sıcak yüzünü bizlerden esirgemeyip Yamanca bir konukseverlik ile gönlümüzün hatıra köşesinde iz bırakan anılara imza attınız. Biz Atatürk ortaokulu olarak sizleri çok seviyoruz. Unutmayınız ki yolunuz Osmancık’a düştüğünde sıcak çorbanız hazır olacak ve gönlümüz açık sizi bekliyoruz.