Üniversitede öğrenci olmak zordur. Ama çok da güzeldir. Dostluklar, arkadaşlıklar, rekabet, eğlence her şey oradadır

Hayallerindir istediğin bölümü kazanmak üniversite bir farklıdır. Hele de memleketinden uzaktaysan. Mesela yemek seçme gibi bir şansın yoktur kim ne yaparsa o yenmek zorundadır. Ve usta olursun biliyor musun? Yıllar sonra seni onunla hatırlarlar. Örneğin dostlarım beni domatesli soğanlı börekle hatırlar. Aslında çok da basittir yapımı evde malzeme yoksa ne bulursan onu koyarsın. Patates kızartması oooo en lüks kahvaltıdır. Haşlaması yumurtalısı kavurması vs. derken bir hafta biter. Hele yumurta her sabah ya pişir ya haşla ya da ne yaparsan içine kır. Akşam yemekleri daha bir güzeldir. Hele de ilk yıl acemilikler ilk yemeğini orda öğrenirsin. İştahla da herkes yer şimdi kimse dönüp bakmaz belki. Ama o zaman çok lezzetlidir.

Bir telefona bakar her şey benim dersim bitti dostum çayı koy yanına da bir şeyler hazırla Ne istersin kafana göre takıl 15 dakikaya gelirim. Ya da gece sıkılırsın mesaj atarsın Bi kahveye gelebilir miyim? Kahve tutkunluğum üniversiteden gelir kahveyi içersin bir de üstüne maske yaparsın. O kadar eğlenirsin ki aslında. Sabahlara kadar hiç bitmeyen sohbetler, sınavlar gelince koca koca kitaplar bir gecede hatim edilir kimin sınavı yoksa diğerinin dersine yardımcı olur.

Bisiklet sürmek çok da güzel bir aktivitedir. Öğrencinin arabası olacak değil ya. Nereye gidelim meram bağları haddimi sille... Mangal yapmayı da arkadaşlarınla öğrenirsin. Konserler hele gecenin bir yarısına kadar sürer. Ha bir de AVM’ler hayatta yapmam dedin kar hokeyi bile yaparsın.

Üniversite güzeldir hele de güzel dostların varsa. Özlüyorsan eğer senden şanslısı yoktur Adana, Hatay, Diyarbakır, Niğde. İstanbul, Gaziantep listelerinde yer alır gitmek için sıra bekler. Gençler hadi siz de başarabilirsiniz.