Her istediğin olmayabilir, mesele istemediklerine mecbur kalmamaktır. Bir başka yol bulunur sen yeter ki istemediğin yolda yürümek zorunda kalma.
Hayat kavisli bir yoldur, bazen seni çok güzel diyarlara bazen de istemediğin yollara götürür. Başına ne zaman ne geleceği belli olmaz,mesele çözüm üretmektir. Sen başına gelenlere nasıl bakarsan hayatın o şekilde yön bulur. Sen rengarenk çiçekleri görmek istersen karşında çiçek tarlası olur. Sen kaktüsün dikenlerini görmek istersen, karşında dikenli bahçe olur. Ama unutma ki katüslerde çiçek açar. Yani her şey senin elindedir. Yapmak istemediğin hiçbir şeye mecbur değilsin. Mecburiyetler seçim meselesidir. Sen istersen olur, istemezsen olmaz. Kimse de seni hiçbir şeye zorlama. Ve de zaten kimse seni umursamaz. Düzelir diye umut ettiğin şeyler düzelmeyecektir. Düzelecek olsaydı o vakte kadar düzelmez miydi? Yanlış tercihler seni ileriye götürmeyecektir,sevmediğin bir işi yaparsan ömür boyu mutsuz olmaya mahkumsundur ama bil ki mecbur değilsin, yeni kapılar aç, yeni diyarlara git. Kısaca kendini keşfet. Kimse senin yerine düşünme, kimseyi de mutlu edemezsin. Sen yaptıkça onlar daha çoğunu isteyecektir. Ne kadar çok verirsen o kadar çok da yorulursun.
Unutma hayat senin elinde. Neyi, nasıl gördüğün önemli. Mecburmuşssun gibi yaşama dedim ya Mecburiyetler tercih meselesidir. Sen istediğini tercih et seni mutlu edeni....