Çorum Belediyesi'nin Hıdırlık’ta yaptığı çalışmaları geçtiğimiz hafta ele almış ve belediye başkanı Muzaffer Külcü’nün “Hıdırlık Çorum’un Eyüp Sultan’ı olacak” sözlerini yorumlamıştım.
Aradan geçen iki gün sonrasında da Hıdırlık’ı ziyaret etmek nasip oldu. Gördüm ki; belediye orada güzel işler yapmış taktir etmek gerek. Bir turizmci olarak Hıdırlık ile ilgili görüş ve önerilerimizi zaman içerisinde ele alacağız.
Bu gelişmelerin hemen sonrasında da Ak Parti’nin seçim startını Hıdırlık’tan verdiğini yerel basından okudum. Bu tercihi Çorum belediyesinin gelecekte “Hıdırlık Çorum’un Eyüp Sultan’ı Olacak” projesi bağlamında oldukça isabetli bir karar olarak değerlendiriyorum. Bu programın Hıdırlık’ta yapılmasını Çorum belediyesi açısından önem arz ettiğini inanç turizmi açısından önemli bir adım olduğunu düşünüyorum.
Aynı gün yapılan bayramlaşma programında milletvekili adayları Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve Bekir Horuz birer konuşma yaparak seçimde izleyecekleri yol haritası hakkında mesajlar vermiş. Verilen mesajlar birer paragraf altında toplanıp bir araya getirildiğinde Ak Partinin kenetlendiğini 1 Kasım’da arzu ettiği bir sonuca ulaşacağını işaret ediyor. Program içeriğinde Ak Parti 23-24 ve 25 dönem Çorum milletvekili Dr. Cahit Bağcı’ya da bir tablo hediye edilmiş. Bu etkinlik birlik ve beraberlik açısından önem arz ediyor. Bu bağlamda il başkanı sayın Bekiroğlu’nu alkışlamak gerekiyor.
Bağcı; konuşmasında tarihte ve insanların gönlünde yer almanın en büyük onur ve en büyük şeref olduğunu ifade etmiş. TBMM’ de görev yaptığı üç dönemi özetleyen Bağcı, Parti olarak Çorum coğrafyasının her karışına eşit hizmet götürdüklerini dile getirerek şer odaklarının Recep Tayyip Erdoğan’sız bir Türkiye özlediğini ve 1 Kasım’da buna müsaade edilmeyeceğini dile getirmiş ve Çorumlulardan helallik istemiş. Bazı haber ajansları Bağcı’nın açıklamalarına yer vermese de Çorum siyaset tarihi Bağcı'yı yazacaktır. Çünkü; Üniversitedeki kariyerini bırakıp meclisin yolunu tutarak Çorum’a hizmet tarihinde yer almak son derece önemlidir. 8,5 yıl vekillik görevi süresince bütçe plan komisyonu üyeliği ve ekonomi işleri başkan yardımcılığında suyun başındaki adam misali ekonomik anlamda kazanımlar dikkate alındığında yeni dönemde Ak Parti genel merkezinin de Bağcı’ya ihtiyacının olduğunu söylemek çok kolay olacaktır. 
Sonuç, Süheyb-i Rumi, Ubeydi Gazi ve Kerebi Gazi hazretlerinin huzurunda icra edilen bütün hayırlı işlerin, niyetlerin ve duaların kabul olması ve Çorum’un kazanması dileği ile yolu Hıdırlık’tan geçenlerin Allah (C.C) yar ve yardımcısı olsun.