Çok değil bundan on yıl önce size birleri Osmancık’tan otoban geçecek deseydi bu adam aklını yitirmiş derdiniz mutlaka. Hele hele Çorum’u bir bütün olarak değerlendiğinizde Çorum’dan bir değil iki otoban geçeceğini anlatsanız “Hoca amma da hayalperest bir insansın; bizim köyün yolu doğru dürüst yapılsın biz ona razıyız” diyen çok olurdu size.                            
Evet; Bizim köyün yolları çoktan yapıldı.Hikayesi hazin bir yol olan Kırkdilim sorun olmaktan çoktan çıktı. Türkiye ile birlikte Çorum’un iki yakası bölünmüş yollarla örüldü. Şimdi Çorum Osmancık arası gibi il içi yolların bölünmüş hale getirilmesi gündeme geliyor ne mutlu.                                                                           Osmancık’tan otoban geçeceği haberini iki yıl önce duymuştum. Hatta Samsun Ankara hattı ile birlikte Çorum’dan iki otoban geçeceği haberi gündemdeki yerini almıştı. Osmancık’tan geçecek olan otobanla ilgili olarak Kastamonu ve Sinop lobisinin mücadele ettiği ve neticede de Gerede Tosya Osmancık ve Merzifon hattında karar kılındığı bilgilerini o günler de bilgisayarıma kaydetmiştim.                                                                                         
Gün geldi, 62. Hükümet programında Çorum’dan geçecek otobanlar yerini aldı. Evet; Çorum 1 Eylül 2014 günü akşamı tarihi müjdeler ile şenlendi. 62. Hükümet programının okunması ile birlikte Çorum için verilen müjdeler hemen habere dönüştü.                                 
Haberciler ardı ardına gelen müjdeli haberleri hazırlamak ve yorumlamak için epeyce enerji sarf ettiler. Çorum otoban müjdesi ile birlikte uzun zamandan bu yana tartışma konusu yapılan Demiryolunun da müjdesini almıştı. Samsun’dan Ankara’ya ve Kırıkkale’den de güneye doğru iki hattı olacak olan Samsun- Çorum Kırıkkale ve Ankara bağlantısı demiryolunun fizibilite çalışmaları YHT olarak planlanmış olan demiryolunun ve taşıyacağı yolcu kapasitesine dek hesaplandığına hep birlikte şahit olduk.                                                          
Kimi nalına ve kimi mıhına vursa da uzun zamandan bu yana tartışılan ve sayın Uslu’nun söylemiyle Çorum’a şimendifer gelecekti nihayetinde. Evet, Çorum dün akşam tarihi bir gün yaşadı ve STK'ların teşekkürleri birbirini takip etti nihayetinde.                                
Yol medeniyettir, kalkınmadır ve gelişmişliğin simgesidir. Demiryolu ise geleceği okumaktır ve medeniyetin ta kendisidir.Evet Çorum’a tren hoş geliyor. Trenimiz hoş geldi sefa geldi.                                                                                                                                             
Bu bağlamda bize geleceği sunan bu güzel insanların teşekkürü gönülden hak ettiğini düşünüyorum. Çorum’a ilginize teşekkürler sayın başbakanım ve teşekkürler sayın Bağcı, sayın Uslu ve Yıldırım. Dün hayal olanları bu gün gerçek kıldığınız için bu haklı gurur sizin. Teşekkürler.