Ziyaret ettiğim kurumlar yakınıyorlar. Yapmış olduğumuz etkinliği ve faaliyetleri yeterince anlatamıyoruz diye.
Başarılarımızı kimseler görmüyorlar diye de dert yanıyorlar. Kişi olsun, kurum olsun önerimi yapıyorum. Bu işlerden anlayan kişiyi bularak danışmanlık yaptırın diye. Sizlerde yaptıklarınızı, faaliyetlerinizi, yapmak isteyip de başarılı olamadığınız alanda kendisine güvendiğiniz çevrenizdeki deneyimli insanlara danışmalısınız
Kim olursa olsun, ben, sen, o, siz, biz hangimiz olursa olsun danışmanlık yapana ücretini vermeliyiz.
Günümüzde her alanda profesyonel yardım alınmalıdır. Bir insan iş yapacaksa ve emek çekiyorsa hak ettiği ücreti alacaktır.
Sen işi yap, görüşünü belirt, biz sana dua ederiz. Duanın yerini para tutmaz lakin insanların temel ihtiyaçlarını karşılamada kurallar var.
Temel ihtiyaçların temininde mutlaka para istenir. Danışmanın bedeli teşekkür değildir. Danışman olarak tercih ettiğiniz kişinin mutlaka size getirisi vardır.
Getirisi olduğuna göre danışılan kişiye ücret ödenmelidir. Sadece sordum söyleseniz ne olacak gibi cümleler yersiz bence.
İnsanlar emeksiz yetişmiyorlar. Bu hale gelinceye kadar kitap okuyorlar, kurslara gidiyorlar, tatillerinde kimileri tatil yaparken, sizin danışmak istediğiniz kişi, tatil yapmıyor, keyif yapmıyor,  para harcıyor, ders çalışıyor, sınava giriyor.
Belgesini alıyor.
Herkes emeğin karşılığını almalıdır ve de hizmet alan kim olursa olsun mutlaka karşılığını ödemelidir.
Araç sahipleri iyi bilirler. Bir yıl içinde iki kez vergi verirler. Belli kilometrede araçlarına bakım yaptırırlar. Araçların yakıt alırlar. Siz yolda sıcaktan bunalmış haldesiniz veya soğuktan titriyorsunuz yok mu bir araç dursa da alsa dersiniz?
Araç duruyor. Araca biniyorsunuz, yolculuğunuzda gayet rahat geçiyor. Sıkıntıdan kurtuluyorsunuz. Ulaşmak istediğimiz şehre veya yere bir an önce ulaşıyorsunuz.
Bunun hatırı için bile araç sahibine fazla ücret ödenmelidir. Gel gelelim bazıları teşekkürü bile çok görüyor.
Size iyilik yapan kişiye teşekkür ederim diyerek araçtan iniyorsunuz. Siz yolda otobüsü bekleseniz, otobüse bindiğinizde beş yüz metrede ücret talep ediliyor.
Haklıdır o işi onlar profesyonel yapıyorlar. İyilik yaptığınızda ne kadar çok profesyonelce iyilik yaparsanız karşı taraftaki güya açıkgözler sizi o kadar kale almıyorlar.
Sizin derdinize derman olan kişinin hak edişini vermediğinizde başka zamanlarda aynı yolda kalma durumlarında araçlar durmadığında sorumlusu sizsiniz. Araç sahipleri değil.
Birde hiç kendimizin kabahatini düşünmeden insanlık ölmüş diye sızlanır dururuz.
Araç sahibi yakıt almış olduğu şirkete Allah razı olsun, ben kaç yıldır buradan yakıt almaktayım bu depoda sizden olsun, hayırlı işler dese şirket elamanları aracı bırakırlar mı? Asla bırakmazlar.
 Bırakırlarsa patron satışı yapılan yakıtın parasını elamanlardan tahsil eder. Kurumların veya kişilerinde müracaat ettiği kişilerin, danışmanlık aldıkları kişilerin bilgisinden, tecrübesinden, deneyiminden istifade etmek istiyorlarsa belli ücret vermelidirler.
Danışma konumuz hayatın her alanı olabilir. Öğrenciye ders çalıştırma, etkinliklerin halkın bilmesini sağlamak, başarıları paylaşmak.