Çağımızın meşhur hastalıkları var bilir misiniz? Dilden dile dolaşan ama asla gerçek olmayan, bir nevi uyuşturucu niteliğinde hasta adam yakınmalarına ağrı kesici niyetine söylenen sözler çoğu… Kendimizi acındırmaktan başka hiçbir işe yaramayan romatizma ağrıları mübarek!
Kimseyi kınıyor ya da eleştiriyor değilim. Bende onlardan biriyim. Birçok yönden düzelme aşamasına girmiş olsam da bende herkesin ağrılarını çekiyorum sızım sızım. Ergenlikten hızlı bir çıkış yaptığım için muhtemelen şimdi halime şükür ediyor da olabilirim. Ama hala yakın çevremin saçma sapan ağrılarına deva olma çabası var. Çünkü onlar bana ait ve sırtımı dönemiyorum. İşin kötü yanı hiçbiri de sen uyuşturucu değilsin ki demiyor. Benim sözlerimi damardan alıp kafayı buluyorlar. Garip…
Günümüz kıymetli sözlerinden olup beni delirten nadide cümlelerimizden biri de “ben onsuz yaşayamam”. Kimsesiz yaşayamazsın sen? Doğumundan 25 sene sonra gördüğün biri olmadan mı yaşayamazsın? Sizce de saçma değil mi ama? Ben onsuz yaşayamam deyip de ailesine sırtını dönenler gördüm. Çok mu mutlular şimdi? Bir insan kendisini doğuran anaya, büyüten babaya sırtını dönebiliyorsa gün gelir sana da döner, hiç mi düşünmüyorsun? Çok şımarık büyütülüyoruz.
Ne demiş Yaradan? “Onsuz yaşayamam deme onu senden alırım yaşamak zorunda kalırsın.” İstemesek de büyümeli ve bazı sorumlulukları almakla yükümlüyüz. Romatizma ağrısından şikayet eder gibi aşk acısından şikayet edemeyiz bir ömür. Aşk en güzel sevdiğinin kırışıklıklarında gizlidir zaten. Gerçek ağrılarda güzeldir. Dik bir yokuşu çıkarken tuttuğun buruşuk elde güzeldir. Sadece yüzünün güzelliğine değil en çirkin huylarında bile yanında durabilenle güzeldir.
Acı ama gerçek; kayınvalidenin evlat kıskaçlığına göğüs gerebilenle aşk güzeldir.
Büyümek zorundayız. Huzur evlerine düşmeden, sessizce ölüp gitmeden önce… Gençlik ağrılarımızdan kurtulup gerçek hayata dönmeliyiz. Gerçek ağrılara ilaç bulmalıyız. Onsuz yaşamayı öğrenmek yerine belki de onsuz yaşamayı en baştan kabul etmeliyiz. Kadere karşı çıkmayın. Nasıl olsa o kendi bildiğini okuyor…