Motorine zam geliyor: Perşembe günü pompaya yansıyacak
Motorine zam geliyor: Perşembe günü pompaya yansıyacak
İçeriği Görüntüle

Kamu kurumlarında zaman zaman yaşanan bürokrasi hantallığı bu kez pahalıya patladı. İŞKUR'da görevli bir meslek danışmanının yaşadığı mağduriyet, benzer durumdaki memurlar için de emsal niteliğinde bir kararla sonuçlandı. Olay, bir İŞKUR personelinin lisans diplomasını teslim ederek derece ve kademesinin güncellenmesini istemesiyle başladı. Normal şartlarda hızlıca yapılması gereken intibak işlemi, kurum içi bürokrasi nedeniyle tam iki ay gecikti.

MAAŞ FARKI BUHAR OLDU SANILDI

İşlemlerin geç tamamlanması nedeniyle iki aylık maaş farkından mahrum kalan çalışan, hakkını istemek için kurumuna başvurdu. Ancak idare, gecikmeyi gerekçe göstererek geriye dönük ödeme talebini reddetti. Maaş farkının adeta buhar olması üzerine çalışan, soluğu Kamu Denetçiliği Kurumu'nda (KDK) aldı.

"HİZMET KUSURU VAR, ÖDEYECEKSİNİZ"

Toplu Para 4

Dosyayı mercek altına alan KDK, idarenin "ağır işleyen çarkına" dikkat çekti. Yapılan incelemede, çalışanın talebinin zamanında ilgili birimlere iletilmediği ve bu gecikmenin mevzuata aykırı olduğu tespit edildi.

KDK, yaşanan durumun açıkça bir "hizmet kusuru" olduğunu belirterek, “Kamu hizmetinin geç işlemesi nedeniyle ortaya çıkan zarar idare tarafından giderilmelidir” değerlendirmesinde bulundu.

FAİZİYLE GERİ ALACAK

Ombudsman'ın bu net tavrı karşısında İŞKUR geri adım attı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na gönderilen tavsiye kararı sonrası kurum, hatasını telafi etmek için harekete geçti. İŞKUR, personelin alamadığı iki aylık maaş farkını sadece anapara olarak değil, yasal faiziyle birlikte ödeyeceğini bildirdi.

Muhabir: Haber Merkezi