Ülkemizde son günlerde yaşananlara akıl erdirmek mümkün değil. Hepiniz çok iyi bilirsiniz ki araba ile yolda giderken aniden önünüze çıkan bir kuşa çarpmamak için arabanın direksiyonunu kırmaktan bir an bile tereddüt etmeyerek kendine zarar veren belki öldüren vicdanlı, yüreği sevgi dolu başka bir canlının yaşama hakkına bu kadar özen gösteren doğru, dürüst ve yardımsever insanların çok olduğu bir ülkede yaşıyorduk.
“Anlamak mümkün değil başka bir canlıya bu kadar vicdanlı davranan insanlarımıza bir haller oldu yüreğimizi yakan şehitlere ve ülkemizde yaşananlara alıştılar maalesef. Bir kuşu öldürmemek için canından olan insanlar gelen şehit cenazelerini çok sıradanmış gibi seyretmeye başladılar. Aralarında sadece konuşuyor, bu gün kaç şehit var biliyor musun diyor daha sonra da normal yaşamlarına devam ediyorlar. Bir de şöyle bir duyarsızlık başladı aman abi konuşmayalım da ticari hayatımı veya bulunduğumuz mevcut durumu elimizden almasınlar. Yani yoksul çocukları vatanı korurken ne için kazandıklarını bilmeden sadece dünyevi zevklerini tatmin için kazanmaya devam edecekler ne uğruna olursa olsun.
Biliyorsunuz siyaset insanlara hizmet etme ve onlara fayda üretme sanatıdır. Peki bu son günlerde olanlardan normal yaşantısını sürdüren hangi insanımız fayda sağlıyor. Bu kadar genç ölürken ve ölmeye devam ederken bu nasıl bir vicdansızlık ve vurdumduymazlıktır. Siyasilerin sadece siyaset yaptığı partiye ya da onun görüşüne karşı sorumlulukları yok. Bunlardan önce Allaha ve yaşadıkları toplumda ki tüm insanlara karşı sorumlulukları var.
Bırakın şu kör dövüşünü sizleri o meclise gönderen insanlara biraz vefalı olun, şu ağlayan şehit analarının göz yaşları biraz umurunuz da olsun göz göre göre ülkeyi ve bu ülkede yaşayanları ateşe atmayın. İlla birinin yürek acısını evlat acısını anlamanız için Sizin de mi benzer bir acı yaşamanız lazım.
Unutmayınız ki ne uğruna olursa olsun sonucunu önemsemeden edindiğiniz dünyalıklarınız sizi kurtarmayacaktır. Çünkü gereğini yapmadığınız için ölen şehitlerimizin, gençlerimizin, onların 3-5 aylık, 1 yaşında, hatta annesinin karnında yetim kalmış çocuklarının, yüreklerine evlat acısı düşürdüğünüz anaların, babaların yüzünden aldığınız “KUL HAKKI” asla sizin yakanızı bırakmayacaktır. Bu ülke Hepimizin. Yüreğinde vicdan taşıyan tüm sorumlular; Ya Allah Aşkına yeter artık biraz olsun kendinizden başka insanları da düşünün. Fuzuli konuşmayı, gereksiz tartışmayı bırakın biraz sorumluluk sahibi olun. Yüreği yanan milyonlar sizden bunu bekliyor bir gün ölen çocuklar sizin çocuklarınızda olabilir artık yeter bu milleti lütfen doğru anlayın.
Değerli kardeşlerim umarım bu sorunlarımız en kısa sürede biter ve yeni şehit haberleri almayız. Tüm Şehitlerimize Allahtan Rahmet Yakınlarına ve Ülkemize Tekrar Baş Sağlığı ve Sabırlar diliyorum.