Doğu Anadolu’nun en soğuk illerinden biri olan Erzurum Türkiye’nin iki ezeli rakibi, Galatasaray ve Fenerbahçe’yi ağırlama heyecanı buldu. Evet, geçen yıl Süper Kupa finali Şanlıurfa Gap Arena stadında oynanmıştı ve bu yılda yeni adıyla Erzurum Kazım Karabekir stadında Süper Kupa finali oynandı. Geçen yıldan itibaren başlayan kupa finallerin İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirler yerine Anadolu’ya getirilmesi taraftarları memnun etti. Dadaşlar Erzurum’un dondurucu soğuğunu bir tarafa bırakıp kendilerini dev derbiye kaptırmışlardı. Dadaşlar gece yarılarından itibaren memleketlerinde oynanacak derbi biletlerini alabilmek için adeta seferber olmuşlardı. İftarını açan dadaşlar direk stad gişelerinde sıraya girmeye koyuldular. Bilet fiyatlarının uygun olması taraftarları sevindirdi. Belki demeyim de çoğu taraftar ilk defa bu kadar yıldız futbolcuları illerinde görme fırsatı buldu. Açıkçası taraftarlar bu uygulamadan bir hayli memnun olduğu görülüyor. Dadaşlar 1 haftadır Süper Kupa finalini bekliyordu. Sarı-kırmızılı, sarı lacivertli dadaş taraftarlar bir haftadır maç atmosferinin içine girmiş durumdadırlar. Sokaklarda, caddelerde sarı-kırmızılı, sarı lacivertli dadaşlar bir arada dostluk çerçevesi dâhilinde hep beraber bir kavga ortamı çıkarmadığı sürece kendi takımlarının sloganlarını dillerinde tüy bitinceye kadar bağırarak haykırdılar. Sadece Erzurumlu dadaşlar değil tüm Türkiye bu maça konsantre olmuşlardı. Maça saatler kala her gittikçe maç heyecanı dadaşları dalgası altına almıştı.
Hazırlık karşılaşmaların da da geçen seneki istekli futbol oynayışından taviz vermeyen Galatasaray hazırlık maçlarında yine güçlü defansı sayesinde rakibe kalesini kapatmıştı. Cimbom hazırlık maçlarında çok da güçlü rakiplerle maç yapmamasına rağmen aldığı olumlu sonuçlarla ne kadar güçlü olduğunu ve Süper Kupa’ya ne kadar hazır olduğunu söylüyordu. Fenerbahçe’ye gelecek olursak hazırlık karşılaşmalarında çokta istediği sonuçları alamadı ve medya tarafından eleştiri oklarına mahruz kaldı.
Derbiden önce her iki hoca ve her iki takım kaptanı da maçın dostça bitmesi yönünde bir röportaj verdi. Bir tarafta geçen sezonu şampiyon bitiren Galatasaray ve bir tarafta uzun yıllar sonra Türkiye kupasını müzesine götürme heyecanı yaşayan Fenerbahçe Erzurum’daydı. Futbolcular Erzurum’a geldiklerinde taraftarlarının müthiş tezahüratları sayesinde Erzurum’un dondurucu soğuğundan nasiplenmediler.
Maçın fazla ayrıntısına girmeden maça Galatasaray geçen sezonki kadro iskeletini bozmayarak ve buna takviye yaparak başladı. Maçın büyük bir bölümünü üstün götüren Galatasaray istediği ve arzuladığı oyun anlayışını maça yansıtarak maçı 3-2 galip gelerek Süper Kupa’nın sahibi oldu. Süper Kupa Galatasaraylı oyuncuların elinde dolaşarak saha da turlar atıldı. Hakem Cüneyt Çakır maç esnasında her iki takım içinde çok tartışılacak düdükler çaldı.
Galatasaray Kadıköy Hatırasından sonra Erzurum Hatırasını da almış oldu.