İl merkezinde asayiş ve güvenliğin sağlanmasına yönelik Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında mahalle bazlı şok uygulamalar, umuma açık alan denetimleri ve şüphe üzerine kontroller gerçekleştirildi.
Yapılan çalışmalarda toplam 117 sabit ve seyir halinde uygulama gerçekleştirilirken, 25 kahvehane ve kıraathane, 24 kafe, 25 çay ocağı, 12 oyun salonu ile 13 otopark denetlendi.
Uygulamalarda 3 bin 241 kişinin sorgulandığı belirtilirken, çeşitli suçlardan arandığı tespit edilen 7 kişinin yakalandığı bildirildi.
Denetimlerde ayrıca 1 kurusıkı tabanca, 1 av tüfeği, 13 tabanca fişeği, 6 av fişeği, 235 adet sentetik ecza ile 2.64 gram sentetik kannabinoid ele geçirildi.
Kent genelinde gerçekleştirilen uygulamalarda toplam 2 bin 174 aracın kontrol edildiği belirtilirken, herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmadığı ifade edildi.
Çorum İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla çalışmaların 24 saat aralıksız sürdürüldüğü kaydedildi.



