Geçmişte Çorum’a hizmet etmiş muhterem bir milletvekili iktidarın Çorum yatırımlarını eleştirmek için basın açıklaması yaptığında ertesi gün sayın Bağcı durumun hiçte öyle olmadığını beyan eden açıklamasını yapıyor.
Bağcı belgelerle konuşuyor, belgeleri konuşturuyor ve son 12 yılda Çorum’a yapılanları haklı olarak sıralıyor ve doğal olarak tepkisini ortaya koyuyor.
İskilip ilçesi ile ilgili polemik amaçlı yapılan haberlere Bağcı yine belgelerle cevap veriyor ve iktidarın yaptığı çalışmaları ve yatırımları bir bir anlatıyor, istatistiki verileri konuşturuyor ve basın ile paylaşıyor.
Onca yoğun emek ve resmi görev içerisinde olan Bağcı’yı bir Avrupa’da bir mecliste, bir Çorum’da İskilip’te Osmancık’ta Dodurga’da, Alaca’da, Kargı’da ya da Sungurlu’da görüyoruz.
Bütün çalışmalarını şeffaflık içerisinde yeri ve zamanı geldiğinde basınla paylaşan Bağcı sosyal ve toplumsal konularda da mevkidaşlarını açık ara geride bırakarak milletin vekilinden beklediği sosyal duyarlılığı gösteriyor.
NATO Parlamenterler asamblesi toplantısı için Avrupa’da olması nedeni ile katılamadığı şehit cenazesinden birkaç gün sonra yurda döner dönmez soluğu şehit ailesinin yanında alıyor. Ailenin acısı paylaşılıyor, talepler alınıyor ve birkaç gün sonra da sosyal açıdan önem arz eden bu talepler karşılık buluyor.
Geçtiğimiz hafta Ege Üniversitesi kampüsünde vatan haini bölücü canavarların saldırısı sonucu ağır yaralanan Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi Teşkilat Başkanı Fırat Çakıroğlu tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
Sayın Bağcı’nın milletin vekili olarak MHP Çorum İl Başkanı Av. Sayın Bekir Çetin’i araması ve taziyelerini ileterek üzüntülerini dile getirmesi ve ayrıca sosyal bir sorumluluk örneği göstererek sosyal medya üzerinden bir taziye mesajı yayınlaması, ailenin ve ülkücü camianın acısını paylaştığını olaydan büyük üzüntü duyduğunu dile getirmesiyle örnek bir davranışa imza atması taktire şayandır. Bağcı bu örnek tutumu ile mevkidaşlarının yine önünde giderek farkını hissettirmiştir.
Belki de sosyolog olmanın avantajını iyi değerlendiren Bağcı’nın hemen her sosyal ve toplumsal konuda taraf olduğunu rahatlıkla görebiliyoruz.
Teşekkürler sayın Bağcı bu milletin vekili olduğunuzu ve toplumun bütün kesimlerini kucaklamaya hazır olduğunuzu bir kez daha üzerine basa basa ispatladınız. Ve bu millet sizin farkınızın farkında Allah yolunuzu açık etsin ve başarılarınızı daim kılsın. Çünkü siz farklısınız ve biliyorum ki sizin literatürünüzde ötekiler hiç olmadı ve olmayacak.
Çıraklık ve kalfalık döneminde Çorum coğrafyasının her karışına kazandırdığı eserleriyle imza atan sayın Bağcı bekliyoruz ve biliyoruz ki ustalık döneminde Çorum coğrafyasını şahlandıracak.
Şimdi ben, konu Filistin olunca arslan kesilen sayın milletvekillerinin merhum Çakıroğlu konusunda sükut halindeki tutumlarını merak etmeye başladım.   Konu Filistin olunca arslan kesiliyorsunuz. Eyvallah haklısınız. Çünkü Filistin, Karabağ, Doğu Türkistan ve Kerkük bizim kanayan ortak yaralarımız. Ancak aynı hassasiyeti Fırat Çakıroğlu konusunda göstermediğinizde millet haliyle merak edip soracaktır.
Sayın Yıldırım, Sayın Uslu ve Sayın Köse Fırat Çakıroğlu plajda güneşlenirken üzerine şemsiye düşüp ölmedi.
Belki yol yöntem farklıydı ama Fırat Çakıroğlu’da vatan, millet, bayrak, şeref, ve yüce Allah’ın kelamı için mücadele ediyor, Kelime-i Şehadet getiriyor ve bu milletin mücadelesini veriyordu. Siz sözde analar ağlamasın derken Ege üniversitesinde Fırat’ın anası ağladı ve siz bir taziye mesajını bile çok gördünüz. 
Fırat Çakıroğlu bir gün önce sınavlara giremediklerini ve engellendiklerini, polisin önlem alması gerektiğini talep etti ancak sonuç alamadı. Sonunda arkadaşları ile sınavlara girmek için mücadelesinde bölücü canavarların saldırısı sonunda şehit oldu. Millet çok şey değil bir taziye bekledi. Hatırlatması benden sayın başbakan Davutoğlu taziye mesajı yayınladı ve ailenin acısını paylaştı.
Sayın başbakan olurda bu yazıyı okursa buradan bir sonuç çıkar benden hatırlatması.