Sayın başbakanımızın, siyaset bilgisine, kimilerine olan yiğitliğine, kendisine olan öz güvenine, şapka çıkaracak kadar(şimdilik şapkasızım abi)empati kurarak başbakanımıza saygı duyuyorum.

( ak pli değilim dememe gerek yok sanıyorum. Herkes NE MALIN GÖZÜ olduğumu biliyordur herhalde?)

Bu saygımın beslendiği kaynak ise;

Türkiye gündemini nerdeyse iktidarı boyunca sayın başbakan oluşturduğu için, içten içten halimize gülüyorum.( otuz sekiz yıllık kayıtsız koyutsuz kimilerine göre fahri gazeteci olan bendeniz)başbakanımızı sürekli izlemeğe çalışıyor(bazende benim sinir tellerimi gerdiğini bile bile takip ediyorum)

Tayyip beyi izliyor ve bu kalın kafamla, geri zekâmla değerlendirebilme cesaretini göstermeğe çalışıyorum.

Çok sert olduğu zamanlar gün geçtikçe zaman zaman artıyor olsada, bu sertliğini gün geçtikçe artan suikast girişimlerinin gerginliği içinde görerek değerlendiriyorum.

Başbakan olmak zor!.

Her ne kadar uzaktan davulun sesi UZAKTAN HOŞ GÖRNÜYOR GİBİ OLSADA ZOR ZANAAT.

Hep şu eleştiriyi duyarım; efendim karısını (söyleyiş aynen bu özür dilerim)neden? Çanta! Gibi yanında gezdiriyor?

Efendime söyliyim!

Yanlış hatırlamıyorsam kırk yıllık evliler. Evliliklerinin ilk yıllarında birbirlerine hasret kaldılar.

Siyaset aşkı o zaman Tayyip beyin hedefinde tek taraflı yaşanırken, emine hanım sabır limanında bekledi hep. Evin içinde hatta yan yana iken bile hasretlik çektiler iki âşık.

Tayyip Beyin eminesi, aşkı bir burun mesafesi kadar yakınken bile, Tayyip beyin telefonu, arayanı, soranı, çok oldu hiç boş bırakmadılar ki; aşklarını aşka hasret yaşadılar!

İyi dost olmayı hayatta iken öğrendiler.

Yol arkadaşları birer birer zamanla onları terk ettiklerinde Arkadaş olmayı, öğrendiler. Zaman zaman siyaset aşkıda Tayyip beye cilveler yaptığında iyi iki eş; gözyaşlarını katık edecek dost bulamadıklarında iki iyi eski dost oluverdiler.

ZİRVEDEKİLER HEP YALNIZDIR

Kıt kanaat zekâm bana bu yorumu yaptırırken bana şunu söylüyor; emine hanım, Tayyip beyin yemeklerini yapıyor veya yaptırıyor. Hatta ve hatta sebze ve meyve leride emine hanım seçiyor olmalı! Tayyip beyin ne sevdiğini alınan kolonlarına ne dokunmayacağını bildiği için

Tayyip beyin en gerçek kahramanı

Siirtli bir kahraman!

Her başarılı erkeğin arkasında olan tarifi yapılan kadın.

Farkedebildinizmi?

Tayyip beyin gözbebeklerine bakıyor.

Bu evlilik aşk kokuyor, buram buram sevda kokuyor, bağlılık kokuyor.

Emine hanımın bakışı ile (o dev gibi adama sırıl sıklam âşık)onun cesur yüreğine, bitmez tükenmez enerjisine, hastalığına meydan okuyuşuna, meydan meydan gezişine, siyaset bilgisine o gözünde devleşen adama, biat etmiş durumda.

Böyle bir aşkın başka hiçbir seçeneğide olamazdı zaten, yokta.

Ödüllü şair olarak bendeniz, bu aşka şiir yazabilirim deme saygısızlığında bulunamam! Ama bu aşkın içinde olması gereken her şey var.

Şairler her türlü önyargıdan uzak bu aşkı gözlemleyebilirlerse bu aşk şahane ilhamların açık adresi olabilir durumda.

Benmi aşkları görürsem hayran hayran izlerimde bir tek kendi aşkıma şiir yazabilirim. o aşkla yirmi altı yıldır evliyim. Bizim aşkın adını bulabilmem uzun sürmedi. NE SENİNLE NE SENSİZ AŞKIM. NE SENİNLE NE SENSİZ KARA SEVDALIM, GÜZEL GÜLÜŞLÜM. BENİ BOŞARSAN NE DARILIR NEDE KÜSERİM, AKŞAMLARI YEMEĞİNİ ÖZLER GELİRİM, KOVABİLİRSEN KAPIDAN, BACADAN GİRERİM ÇOÇUKLARIMIN ANASI, ÇEKİLMEZ KAHRIMI ÇEKEN TEK KADINIM.

AŞILMAZ DAĞLARIMIN EZEL EBED BEKÇİSİ.

KALBİMDEKİ SABIR TAŞIM.

İLİKLERİME İŞLEYEN, SANCILARIMDA BÖBREKLERİMDEN DÜŞÜRDÜĞÜM GÖZYAŞIM.

BİZ TEK DEĞİLİZ BAK! TEK DEĞİLİZ AŞKIM.