Ramazan ayında sahura kalkıp gün boyu tok kalmak isteyenler için hazırlaması kolay, doyurucu ve lezzetli sahur böreği tarifini derledik. Sahurda 5 dakikada hazırlayıp fırına verebileceğiniz bu börekle gün boyunca tok kalacaksınız. İşte Ramazan için pratik, kolay ve doyurucu sahur böreği tarifi ve püf noktaları…
Ramazan ayı geldi ve sahura kalkacak olanlar şimdiden tok tutan, doyurucu ve pratik tarifleri araştırmaya başladı. Sahurda yapılan hafif ve tok tutan yiyecekler gün boyu oruç tutanları daha dinç tutuyor ve açlık hissini azaltıyor. İşte tam da bu ihtiyaca uygun, hazırlaması çok kolay olan "Sahur Böreği" tarifi, sizi gün boyunca tok tutarak Ramazan ayında sahurlarınızın vazgeçilmezi olacak.
SAHUR İÇİN TOK TUTAN PRATİK SAHUR BÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler:
3 adet hazır yufka
1 kase dolusu beyaz peynir (arzuya göre lor veya kaşar peyniri ile karıştırabilirsiniz)
Böreğin Sosu İçin:
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı çörek otu (üzeri için)
GÜN BOYU TOK TUTAN SAHUR BÖREĞİNİN HAZIRLANIŞI:
Öncelikle fırına dayanıklı tepsinizi sıvı yağ ile fırça yardımıyla güzelce yağlayın.
İlk yufkayı bütün olarak tepsiye serin. Kenarları tepsiden hafifçe sarksın, böreği kapatırken kullanacağız.
Sosu hazırlamak için derin bir kabın içinde 1 yumurta, süt ve sıvı yağı güzelce çırpın.
Yufkanın üzerine hazırladığınız sosun bir kısmını eşit biçimde sürün.
İkinci yufkayı parçalara bölerek üzerine yerleştirin ve tekrar sos sürün.
İkinci katı da serdikten sonra, orta kata geldiğinizde peynirleri ufalayarak eşit biçimde yayın.
Kalan son yufkayı da yine parçalayarak peynirli katın üzerine dizin, ardından böreği ilk yufkanın dışarı taşan kenarları ile üzerini hafifçe kapatın.
En son kalan sosun tamamını böreğin üzerine eşit şekilde yayın.
Üzerine bolca çörek otu serpin ve böreği pişirmeden önce dilimleyerek kesin. Bu işlem böreğinizin içinin de güzelce pişmesini sağlayacak.
Önceden ısıttığınız 180 derece fırında, yaklaşık 40-45 dakika, altı ve üstü altın sarısı rengini alıncaya kadar pişirin.
PÜF NOKTASIYLA SAHUR BÖREĞİ
Bu tarifte kullanılan süt ve yumurta sayesinde böreğiniz çok daha doyurucu ve tok tutucu olacaktır. Ayrıca çörek otu hem aroma katacak hem de midenizi rahatlatacaktır. Peynirin protein içeriği sayesinde, gün boyunca oruçlu olduğunuz saatlerde açlık hissini daha az hissedeceksiniz.
RAMAZANDA SAHUR İÇİN EN İYİ TERCİH!
Hazırlaması kolay, doyurucu ve tok tutan bu Sahur Böreği tarifini Ramazan ayında güvenle tercih edebilirsiniz. İsterseniz yanına bir bardak çay, komposto veya süt ekleyerek daha da zenginleştirebilirsiniz.
Sahur Böreğiniz hazır, şimdiden afiyet olsun. Hayırlı Ramazanlar…