İşte Ramazan’ın 11. günü için özel olarak hazırlanan iftar menüsü:

1. Başlangıç: Topalak Çorbası

Malzemeler:

Köftesi İçin:

1,5 su bardağı köftelik bulgur

1,5 su bardağı sıcak su

1 tatlı kaşığı biber salçası

3 yemek kaşığı un

1 çay kaşığı tuz

Pişirmek İçin:

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 adet kuru soğan

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı pul biber

1 çay kaşığı tuz

7 su bardağı su

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Bulgurun üzerine sıcak suyu döküp 15 dakika bekleyin. Ardından salça ve unu ekleyip yoğurun, misket büyüklüğünde köfteler yapın. Soğanı kavurup salçayla devam edin. Kaynayan suya nohut, köfte ve baharatları ekleyip 25 dakika pişirin.

2. Ana Yemek: Köfteli Soğan Kebabı

Malzemeler:

Köfteler İçin:

300 gram kuzu kıyma

1 adet rendelenmiş soğan

2 yemek kaşığı galeta unu

1 adet yumurta

Mayasız poğaça nasıl yapılır? İşte, 10 dakikada hazır, sıvıyağlı kolay poğaça tarifinin püf noktaları Mayasız poğaça nasıl yapılır? İşte, 10 dakikada hazır, sıvıyağlı kolay poğaça tarifinin püf noktaları

1 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon

Soğan İçin:

8 adet orta boy soğan

Sos İçin:

1 yemek kaşığı salça

3 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı:

Köfte malzemelerini yoğurup küçük köfteler yapın. Soğanları çizip köfteleri aralarına yerleştirin. Sosu hazırlayıp üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin.

3. Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması

Malzemeler:

Dolma İçin:

10 adet kuru patlıcan

1,5 su bardağı pirinç

2 büyük boy soğan

3 diş sarımsak

1 yemek kaşığı nar ekşisi, domates salçası, biber salçası

2 yemek kaşığı kuru nane

2 çay kaşığı sumak

1 tatlı kaşığı pul biber, tuz

Yarım tatlı kaşığı karabiber

1 çay bardağı zeytinyağı

2 su bardağı sıcak su

Pişirme İçin:

2 su bardağı su

1 yemek kaşığı sumak

2 çay kaşığı tuz

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Patlıcanları yumuşayana kadar haşlayıp süzün. Soğanları zeytinyağıyla kavurun, ardından salçaları, pirinçleri, baharatları ve suyu ekleyip harcı pişirin. Patlıcanları bu harçla doldurup sumaklı su ve zeytinyağı karışımıyla pişirin.

4. Tatlı: Çatal Tatlısı

Malzemeler:

Hamuru İçin:

1 çorba kaşığı yoğurt

1 adet yumurta

Yarım su bardağı süt

2-3 su bardağı un

Yarım paket kabartma tozu

Şerbeti İçin:

1,5 su bardağı şeker

2 su bardağı su

2-3 damla limon suyu

Hazırlanışı:

Şerbeti hazırlayıp soğutun. Hamuru yoğurup açın, şeritler keserek çatalla sarıp kızartın. Kızaran tatlıları soğuk şerbet içinde 5 dakika bekletip servis edin.

Bu lezzetli tariflerle Ramazan sofralarınız bereketlensin, afiyet olsun!