8. gün için özel olarak hazırladığımız nefis menü:

MÜLAYİM ÇORBASI: 

En sevilen çorbalardan yoğurt çorbası tarifini sevenler için yepyeni ve tam ölçülü bir çorba hazırladık.

MALZEMELER:

2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 diş sarımsak
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
4-5 damla limon suyu

MÜLAYİM ÇORBASI SOSU İÇİN: 

Sünger gibi kekin sırrı buymuş meğer! Harcına 1 kaşık ekleyince puf puf oluyor Sünger gibi kekin sırrı buymuş meğer! Harcına 1 kaşık ekleyince puf puf oluyor

1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane

MÜLAYİM ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Mülayim çorbası için unu ve yağı kavurun. Sarımsakları ilave edin.
Kokusu çıkınca 1 litre sıcak su ekleyip kaynayana karıştırın.
Terbiyesi için yumurta sarısı, yoğurt ve limon suyunu karıştırın. Çorbadan bir kepçe karışıma aktarıp çorbaya ekleyin.
Bir tur karıştırıp altını kapatın.
Yağ ve nane yakarak üstüne kızartıp dökün.
Mülayim çorbası hazır. Afiyet olsun.

TEPSİ KEBABI

Hatay mutfağından tepsi kebabı kalabalık sofraların vazgeçilmezi oluyor.

MALZEMELER 

1kilogramkıyma (arzuya göre dana/kuzu karışık)
1adetsoğan (ince kıyılmış)
1demetmaydanoz (ince kıyılmış)
2adetsivri biber (ince kıyılmış)
3dişsarımsak (dövülmüş)
1/2tatlı kaşığı kimyon
1/2tatlı kaşığı tuz
1/2tatlı kaşığı karabiber
1/2tatlı kaşığı pul biber
4yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
1,5yemek kaşığı biber salçası
1su bardağı su (biber salçasını sulandırmak için)
1adetdomates (üzeri için)
1adetbiber (üzeri için)
1adetkırmızı biber (üzeri için)

TEPSİ KEBABI NASIL YAPILIR?

Tepsi kebabı için bir kapta veya pişireceğiniz tepside kıyma, soğan, maydanoz, sivri biber, sarımsak, kimyon, tuz, karabiber ve pul biberi karıştırıp iyice yoğurun.
Malzemeler birbirine iyice karışınca, yuvarlak bir fırın tepsisine kıymalı karışımı iyice yayın ve ellerinizle üzerine bastırarak düzleştirin.
Bıçak yardımıyla 8 dilim olacak şekilde dilimleyin. Eritilmiş tereyağını kebabın üzerine dökün ve fırça yardımıyla her yerine gelecek şekilde yayın.
Biber salçası ile suyu karıştırın ve karışımı üzerine dökün.
Boydan ikiye böldüğünüz biberleri ve dilimlediğiniz domatesleri üzerine güzelce dizin.
190 derece fırında 40 dakika pişirin ve tepsi kebabını sıcak servis edin. Afiyetler olsun!

MÜCEDDERE PİLAVI

Ramazanın 8. Gününe özel klasik pilavların dışında doyurucu bir lezzet müceddere pilavı.

MALZEMELER

5yemek kaşığı zeytinyağı
2yemek kaşığı tereyağı
1adetkuru soğan
1çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
1/2çay kaşığı karabiber
1 su bardağı pilavlık bulgur
1su bardağı pirinç
3,5 su bardağı su
1su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
Servis İçin:
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
5 dal maydanoz
3 yemek kaşığı nar taneleri

MÜCEDDERE PİLAVI NASIL YAPILIR

Yemeği pişirmeye başlamadan önce pilav için olan soğanı ufak küpler halinde, üzeri için olan soğanı orta kalınlıkta piyaz doğrayıp kenarda bekletin. Pirinçleri de sıcak suda 15 dakika bekletip, ardından yıkayıp süzün.
Pilav için geniş bir tencerede zeytinyağı ve tereyağı karışımında, küp doğranmış soğanları tuz da ilave ederek yumuşayana kadar kavurun.
Soğanların üstüne salçaları, ezilmiş ya da ufak doğranmış sarımsakları ve karabiberi de ekleyip salçaların kokusu çıkıp yumuşayana kadar kavurun.

Tencereye bulgur ve yıkanmış pirinçleri de ilave edip, diğer malzemelerle bütünleşene kadar 3-4 dakika kavurduktan sonra sıcak suyu ve haşlanmış mercimekleri ilave edin, karıştırın, tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını en kısık konuma getirin.
Pilav pişerken geniş bir tavada servis için kullanacağınız soğanları zeytinyağı ve tuzla yumuşayıp, tüm suyunu çekip, koyu bir renk alana kadar kavurun.

Pilav suyunu çektikten sonra altını kapatın, kenarlardan ortaya doğru bir defa karıştırıp kapağı kapalı şekilde 10 dakika dinlendirin.
Dinlenen pilavı servis tabağına alın, üstüne kavrulmuş soğanları ilave edin, süslemek için de ince kıyılmış maydanoz yaprakları ve nar tanelerini ekleyin. Müceddere hazır.

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ

Tavuk göğsü tatlısının en pratik haliyle sofralarınızda buluşuyoruz.

MALZEMELER

125 gram tereyağı (8,5 yemek kaşığı)
1su bardağı elenmiş un
1litre süt (5 su bardağı)
1,5su bardağı toz şeker
1 paket vanilin

YALANCI TAVUK GÖĞSÜNÜN ÜZERİ İÇİN:

1 tatlı kaşığı tarçın

YALANCI TAVUK NASIL YAPILIR?

Yalancı tavuk göğsü için tereyağını derin bir tencerede eritin. Elenmiş unu ekleyip kavurmaya başlayın.
Un sararıp kokusu çıkmaya başlayınca sütü yavaş yavaş ekleyerek hızlı hareketlerle bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
Şekeri ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
Üzeri göz göz olunca vanilyayı ekleyip ocağın altını kapatın.
Muhallebiyi yaklaşık 7-8 dakika boyunca bir mikserle yüksek devirdi çırpın. Muhallebiyi su ile ıslattığınız bir borcama dökün ve soğumaya bırakın.
Yalancı tavuk göğsü hazır. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun ve en az 4 saat boyunca dolapta bekletin. Servis ederken tarçın serpebilirsiniz.