İl illi eğitim müdürleri değiştirildiler. Atamalar yapıldı. Yaklaşık altmış altı ilin müdürlerinin isimleri değişti.  Müdürlerden atamaları yapılanlara başarılar diliyoruz.
Görev yapanlara da hizmetlerinden dolayı teşekkürler ediyoruz. Müdürlerin atanmasıyla birlikte eğitim öğretime yeni heyecan, yeni soluk olurlar diye bekleniyor.
Atanmayan veya görev verilmeyenlerin varsa hataları yeni müdürlerce onların hatalarından ders çıkarırlar diye düşünülüyor.
Hangi göze batan hatalar sonucunda koltuklarından olmuşlarsa o hataları yeni müdürler işlememelidirler.
İcraatlarında eğitim ve öğretimin kalitesinin arttırılması yönünde olmalı. Kişilerle uğraşılmalıdır.
Hatır gönül ilişkisine geçit vermemelidirler. Uzun süredir koltuklarda oturanların görevden alınmalarında bakanlığın haklı sebepleri vardır.
Yeteri derecede verimli olmadıklarına inanıldı ki zorunlu görevden alındılar. Yeniler atandılar. Yenilerden de camia olarak beklentiler had safhadadır.
Kiminle konuşsam gitmeliydi diyenler çoğunlukta bazı müdürler için. Bu kadar beklenti yoktu gibiydi. İnsanlar şimdi çoğunun gerçek dostlarını anlamış olacaklar. Bundan sonra insanlar gerçek yüzlerini gösterecektirler.
Eski müdürlerin etrafında pır dönenlerin koltuğun gitmesiyle aynı kişiler bu sefer eski müdürlere selam bile vermezler. 
Birçok il müdürlerinin yaptıkları çoğunlukça onaylanmıyorsa sıkıntı vardır anlamına gelir. En basitinden belediye başkanı adayı oldu diye öğretmenin tayin yerini değiştirir. Sürgün anlamına gelecek şekilde atama yaparsanız haklı olarak tepki koyarlar.
Zaman çok çabuk geçiyor.
Sendikacılara şartlı bakmamalı müdürler. Kimi sendikaları makbul,  kimilerini de geçersiz görmemelidir.
Eğitimin öğretimin kalitesi için çalışan sendikalara yardımcı olunmalı. Uygulamalar yanlış olduğuna inanan öğretmenlerin hak aramalarına kızmamalıdır müdürler.
Mahkeme sonucuna rıza göstermeliler.
Hak kaybına uğradığını iddia eden öğretmenlerin feryadına kulak vermeliler. Çalışkan, aktif, etkin öğretmenlerin önünü kesmeye çalışanlara prim vermemeliler.
Şayiaya sebep olmuş olanların yaptıklarını yanlarında bırakmadan hakkaniyetten taviz verilmemeli.
Önümüzde ki hafta yöneticilik başvuruları başlıyor. Kimileri çalışmadıklarından yüksek puan alamayıp çeşitli şekillerde birilerini saf dışı etmek isteyenler olabilir.
Yöneticilik başvurusunda bulunan adayların sebepleri ne olursa olsun iptale izin verilmemelidir.
Şayet yönetici adayı vazgeçecek olursa da,  hem başvuruda bulunup hem de niçin geri çektiğini hukuk çerçevesinde incelenmelidir.
Kanuni süresi içerisinde talep etmiş olduğu bilgilere ulaşmasına engel olunmamalıdır. Ülkemizin çalışmadan bir yerlere gelecek insanlara ihtiyacı yok. Ülkemizin çalışkan, verimli, düşünen, adaletli, olumlu, kişilik sahibi insanlara ihtiyacı var.
Kimilerine yol açmak için haklı olanı yabana atmak doğru değildir. Vilayette eğitim ve öğretimin en yetkili kişisi olarak haklının yanında olunmalı.
Haksız uygulama isteyenlerinde en yakınımız bile olsa talepte bulunmasına müsaade bile edilmemelidir.
Kişilerin taleplerine değil, milletin gelecekten ümitli olması için öğrencilerin, velilerin, tüm çalışanlarının yanında olmalılar.
Göreve geleceklerin aranmayan kıstaslarla engellenmelerine fırsat verilmemelidir.    Makamın hakkı neyse ona göre icraat bekleniyor yeni atanan müdürlerden.
İl milli eğitim müdürlerinin sadece isimleri değişmemelidir. Uygulamaları yasaların istediği şekilde olmalı.
Doğruluktan, hakkaniyetten ayrılmadan imzalarını yönetmeliklerin amir hükümlerince imzalarını atarlar diye bekleniyor.