Yüksük Çorbası Tarifi

Malzemeler:

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 su bardağı dondurulmuş mantı

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 çay kaşığı kuru nane

Tuz ve karabiber

Hazırlanışı:
Yağları tencerede eritip salça ve naneyi ekleyerek kavurun. Üzerine yaklaşık 1 litre sıcak su ekleyip kaynatın. Önce nohutları ardından mantıyı ilave edin ve 15 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.

Tavuklu Keşkek Tarifi

Malzemeler:

2 su bardağı aşurelik buğday

4-5 adet tavuk pirzola

4 su bardağı su

1,5 tatlı kaşığı tuz

Karabiber

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Pul biber

Hazırlanışı:
Buğdayları bol suda yıkayıp düdüklüde biraz haşlayın. Üzerine tavuk pirzolaları dizin, suyu ve baharatları ekleyin. Düdüklünün kapağını kapatıp kaynadıktan sonra kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Tavuk etlerini kemiklerinden ayırıp, buğdayla beraber iyice ezerek karıştırın. Ayrı bir tavada tereyağı ve kırmızı biberi kızdırıp keşkeğin üzerine gezdirin. Üzerine pul biber serpip servis edin.

Kabak Ezme Tarifi

Malzemeler:

3 adet kabak

1 yemek kaşığı labne peyniri

2 yemek kaşığı süzme yoğurt

2 diş sarımsak

Dereotu

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz ve karabiber

Üzeri İçin:

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

5-6 adet ceviz içi

Hazırlanışı:
Kabakları soyup doğrayın ve zeytinyağı ile yumuşayana kadar kavurun. Kavrulan kabakları labne, süzme yoğurt, sarımsak ve dereotuyla mutfak robotunda püre yapın. Üzerine tereyağında kızdırdığınız toz kırmızı biber ve cevizleri gezdirerek servis edin.

ASLA KURU KALMAYAN ŞERBETİNİ TAM ÇEKEN REVANİ TARİFİ: Bu püf noktalarıyla Tam ölçülü ve kıvamında oluyor! ASLA KURU KALMAYAN ŞERBETİNİ TAM ÇEKEN REVANİ TARİFİ: Bu püf noktalarıyla Tam ölçülü ve kıvamında oluyor!

Süt Şerbetli Haşhaşlı Tatlı Tarifi

Malzemeler:

Kek İçin:

3 yumurta

3 yemek kaşığı şeker

3 yemek kaşığı süt

3 yemek kaşığı sıvı yağ

3 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı irmik

1 yemek kaşığı mavi haşhaş

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

Şerbet İçin:

1,5 su bardağı süt

1 su bardağı şeker

Üzeri İçin:

1 su bardağı Hindistan cevizi

Hazırlanışı:
Sıcak süt ve şekeri karıştırarak şerbet hazırlayıp soğumaya bırakın. Kek için yumurta, şeker, süt ve sıvı yağı çırpın. Kuru malzemeleri ekleyerek çırpmaya devam edin ve yağlı borcama dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Kek sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün. 40-45 dakika şerbetini çekmesi için bekleyin, ardından üzerine Hindistan cevizi serperek servis edin.