Yüksük Çorbası Tarifi
Malzemeler:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı dondurulmuş mantı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay kaşığı kuru nane
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Yağları tencerede eritip salça ve naneyi ekleyerek kavurun. Üzerine yaklaşık 1 litre sıcak su ekleyip kaynatın. Önce nohutları ardından mantıyı ilave edin ve 15 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.
Tavuklu Keşkek Tarifi
Malzemeler:
2 su bardağı aşurelik buğday
4-5 adet tavuk pirzola
4 su bardağı su
1,5 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Pul biber
Hazırlanışı:
Buğdayları bol suda yıkayıp düdüklüde biraz haşlayın. Üzerine tavuk pirzolaları dizin, suyu ve baharatları ekleyin. Düdüklünün kapağını kapatıp kaynadıktan sonra kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Tavuk etlerini kemiklerinden ayırıp, buğdayla beraber iyice ezerek karıştırın. Ayrı bir tavada tereyağı ve kırmızı biberi kızdırıp keşkeğin üzerine gezdirin. Üzerine pul biber serpip servis edin.
Kabak Ezme Tarifi
Malzemeler:
3 adet kabak
1 yemek kaşığı labne peyniri
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Dereotu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber
Üzeri İçin:
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
5-6 adet ceviz içi
Hazırlanışı:
Kabakları soyup doğrayın ve zeytinyağı ile yumuşayana kadar kavurun. Kavrulan kabakları labne, süzme yoğurt, sarımsak ve dereotuyla mutfak robotunda püre yapın. Üzerine tereyağında kızdırdığınız toz kırmızı biber ve cevizleri gezdirerek servis edin.
Süt Şerbetli Haşhaşlı Tatlı Tarifi
Malzemeler:
Kek İçin:
3 yumurta
3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı mavi haşhaş
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Şerbet İçin:
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
Üzeri İçin:
1 su bardağı Hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Sıcak süt ve şekeri karıştırarak şerbet hazırlayıp soğumaya bırakın. Kek için yumurta, şeker, süt ve sıvı yağı çırpın. Kuru malzemeleri ekleyerek çırpmaya devam edin ve yağlı borcama dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Kek sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün. 40-45 dakika şerbetini çekmesi için bekleyin, ardından üzerine Hindistan cevizi serperek servis edin.