Program kapsamında Çorum İl Müftülüğü tarafından belirlenen Kur’an kursları, Kur’an eğitim merkezleri, aile ve dini rehberlik merkezleri ile Diyanet gençlik merkezlerinde görev yapılacak. Katılımcılar, yaklaşık 7 ay süreyle haftanın belirli günlerinde tam gün esasına göre temizlik, bakım ve onarım işlerinde çalışacak.

Programın 8 Haziran Pazartesi günü başlayacağı ve 31 Aralık 2026 tarihinde sona ereceği bildirildi.

Başvuruların 14-18 Mayıs tarihleri arasında alınacağı belirtilirken, katılımcıların geçerli başvurular arasından ikamet durumlarına göre liste yöntemiyle belirleneceği açıklandı. Katılımcı listelerinin ise 22 Mayıs Cuma günü saat 14.00’ten sonra İl ve İlçe Müftülükleri ile İŞKUR İl Müdürlüğü’nde ilan edileceği ifade edildi.

İLK 4 HAFTADA HAFTADA 5 GÜN UYGULANACAK

Programın, 8 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında haftada 5 gün, sonraki süreçte ise haftada en fazla 3 gün şeklinde uygulanacağı belirtildi. Çalışma günlerinin Çorum İl Müftülüğü tarafından belirleneceği kaydedildi.

Katılımcılara, İŞKUR tarafından program kapsamında çalıştıkları her gün için 1.375 lira cep harçlığı ödeneceği bildirildi. Ayrıca katılımcıların iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primlerinin de katılım sağlanan günler üzerinden İŞKUR tarafından karşılanacağı belirtildi. Bu sigorta kapsamının emekliliğe yönelik primleri içermediği ifade edildi.

BAŞVURULAR ONLİNE YAPILACAK

Programa başvurmak isteyen vatandaşların, 18 Mayıs Pazartesi günü saat 23.59’a kadar ALO-170 iletişim hattı, İŞKUR Mobil uygulaması ve İŞKUR e-şube sistemi üzerinden başvuru yapabileceği açıklandı.

Başvuruların, “Online İşlemler → İş Arayan → İşgücü Uyum Programı → İUP Ara” bölümünden program numarası seçilerek gerçekleştirileceği belirtildi. Başvuru sırasında sorun yaşayan vatandaşların mesai saatleri içerisinde İŞKUR İl Müdürlüğü personelinden destek alabileceği kaydedildi.

140 FİİLİ GÜN SINIRI UYGULANACAK

Açıklamada, İşgücü Uyum Programları kapsamında bir katılımcının toplamda en fazla 140 fiili gün programdan yararlanabileceği bildirildi. Önceki programlarda 140 günden az çalışan ve bu programda 140 günü tamamlayan katılımcıların aynı gün çıkışlarının yapılacağı ifade edildi.

Çorum Ticaret Borsası’ndan Şoförler ve Nakliyeciler Odası’na ziyaret
Çorum Ticaret Borsası’ndan Şoförler ve Nakliyeciler Odası’na ziyaret
İçeriği Görüntüle

BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI

Programa başvuracak adaylarda İŞKUR’a kayıtlı olmak, 18 yaşını tamamlamış Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, emekli veya malullük aylığı almamak, son bir ay içerisinde sigortalı çalışmamış olmak gibi şartlar aranacak.

Ayrıca başvuru sahibinin aktif işgücü programlarından veya işsizlik sigortasından yararlanmıyor olması ve aynı adreste yaşayan kişilerin toplam gelirinin belirlenen sınırı aşmaması gerektiği belirtildi.

İLÇELERE GÖRE KONTENJAN DAĞILIMI

Program kapsamında en yüksek kontenjan Merkez ilçeye ayrıldı. Merkez ilçede 31 kişi alınacak.

Diğer ilçelerdeki toplam kontenjanlar ise şu şekilde açıklandı:

Alaca: 11, Bayat: 11, Boğazkale: 5, Dodurga: 5, İskilip: 11, Kargı: 5, Laçin: 3, Mecitözü: 5, Oğuzlar: 3, Ortaköy: 5, Osmancık: 11, Sungurlu: 11, Uğurludağ: 3

Program kapsamında toplam 103 kadın ve 17 erkek olmak üzere 120 kişilik kontenjan ayrıldığı bildirildi.

Muhabir: Merve Kayış