Ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Zafer Algöz, yüksek tatil ücretlerine yönelik yaptığı açıklamayla sosyal medyada gündem oldu. Daha önce İstanbul Havalimanı’ndaki otopark ücretlerini eleştiren Algöz, bu kez de sahil bölgelerindeki yüksek giriş ve hizmet bedellerine tepki gösterdi. “Denize girmek için para ödemem” diyen sanatçı, işletmecileri vicdanlı olmaya ve fiyat politikalarını gözden geçirmeye çağırdı.
“Üç Tarafı Denizlerle Çevriliyiz Ama Denize Girmek Lüks Oldu”
Türkiye’nin doğal güzelliklerine ve denizlerle çevrili yapısına dikkat çeken Zafer Algöz, vatandaşın denize ulaşmakta zorlandığını vurguladı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Üç yanı denizlerle çevrili bir ülkede yaşıyoruz ama denize girmek için para veriyoruz. Bu işte bir gariplik yok mu?” ifadelerini kullanan Algöz, sahil şeritlerinin adeta ticarileştirildiğini dile getirdi.
"Kendinize Çeki Düzen Verin"
Özellikle sahil işletmelerinin kişi başı giriş ücreti, şezlong ve şemsiye gibi hizmetler için fahiş rakamlar talep ettiğini söyleyen sanatçı, “Her şeyin bir sınırı olmalı. Aileler, çocuklarıyla tatile gitmek istiyor ama ekonomik olarak bu imkânsız hale geldi. Bu ülke hepimizin. İşletmecilere sesleniyorum, kendinize çeki düzen verin,” diyerek sektör temsilcilerine çağrıda bulundu.
Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor
Algöz’ün açıklamaları sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Birçok kullanıcı, sahil bölgelerinde yaşanan fiyat artışlarından şikâyet ederek, halkın tatil yapmasının her geçen gün daha da zorlaştığını dile getirdi. “Halka açık plaj kalmadı”, “Her adımda para isteniyor”, “Deniz görmek bile lüks oldu” gibi yorumlarla destek verilen paylaşım, tatilcilerle işletmeciler arasındaki gerilimi yeniden gündeme taşıdı.
Tatil Bölgelerinde Fiyatlar Nereye Gidiyor?
Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte Ege ve Akdeniz sahillerindeki fiyat artışları dikkat çekiyor. Özellikle özel plaj işletmelerinde kişi başı giriş ücretleri 500 TL’ye kadar çıkarken, bir aile için günlük tatil masrafı neredeyse asgari ücrete yaklaşabiliyor. Uzmanlar, artan maliyetlerin ve talebin fiyatları tetiklediğini belirtse de, vatandaşlar “ulaşılabilir tatil” talebini yüksek sesle dile getiriyor.
Zafer Algöz’ün gündeme taşıdığı bu sorun, yaz sezonunda sahil erişimi ve fiyat adaleti konusunda yeni bir tartışma başlatmış durumda.




