Sağlıklı ve lezzetli bir seçenek olan ıspanaklı börek, her sofranın yıldızı. Bu detaylı tarifle, evde kolayca harika börekler yapabilirsiniz. İşte adımlarımız.

Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi

Ispanaklı börek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Bu tarif ile mutfakta gerçek bir şef gibi hissedeceksiniz. Ev yapımı ıspanaklı böreğin püf noktaları burada.

Ispanaklı börek, hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarif, tüm aile üyeleri tarafından sevilecek. İşte tarifin detayları.

Ispanaklı Börek Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
Yarım paket instant maya
Tuz
6-7 su bardağı un

İç malzemesi için;

1 kg ıspanak
1 adet kuru soğan
Küçük bir kase peynir (evde hangisi varsa)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Karabiber
Tozbiber
Tuz

Açmak için;

2 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ

Ispanaklı Börek Tarifi

Hamur malzemelerini karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim. 1 saat mayalandıralım. 9-10 eşit bezeye ayıralım.
İç malzemeleri için; ıspanakları doğrayalım, soğanları ince ince kıyalım, çiğ olarak ıspanağa ekleyelim, baharatlarıda ekleyip elimizle biraz ovalım.
Bezeleri un ile açabildiğimiz kadar açalım. Açtığımız yufkayı yağlayıp 4 e keselim.
Ispanaklı harcı üzerine paylaştıralım. Peyniride ekleyelim. Rulo şeklinde kıvırıp şekil verelim. Tüm hamura aynı işlem uygulanır.
Üzerine yumurta sürüp, 180 derecede 30-35 dk pişirelim.

Ispanaklı börek tarifi, hem sağlıklı hem lezzetli bir seçenek sunarak sofralarınıza renk katıyor. Bu kolay ve pratik tarifle, evde eşsiz börekler yapabilir, ailenizi ve misafirlerinizi mutlu edebilirsiniz. Tarifimizi deneyin ve mutfakta yaratıcılığınızı konuşturun!