Türkiye’de sigara fiyatları bir kez daha gündemde. 29 Temmuz 2025 itibarıyla yürürlüğe giren son zamla birlikte, JTI grubu sigaralara ikinci kez artış uygulandı. TÜİK'in açıkladığı Haziran ayı enflasyon oranları sonrası gelen ÖTV zammının ardından, sigara fiyatlarına peş peşe gelen artışlar tiryakileri adeta bezdirdi. Peki yeni fiyatlar ne kadar oldu? En ucuz sigara kaça satılıyor?

ÖTV Zammı Zincirleme Etki Yarattı

Temmuz ayının başında tütün ürünlerine yapılan %15,71 oranındaki ÖTV artışı, sektördeki tüm markaları harekete geçirdi. Akaryakıt ve alkollü ürünlerle birlikte sigaraya gelen zam, kısa sürede raf fiyatlarına da yansıdı. Özellikle JTI markası, ÖTV zammını iki aşamalı fiyat artışıyla uygulayan ilk gruplardan biri oldu.

İlk olarak temmuz ayı başında 5 TL zamlanan JTI markalı ürünler, 29 Temmuz itibarıyla yeniden 5 TL daha arttı. Böylece toplamda sadece bu ay içinde 10 TL’lik bir artış yaşanmış oldu.

Letonya’da dikkat çeken tablo: Kadınlar “saatlik koca” arıyor
Letonya’da dikkat çeken tablo: Kadınlar “saatlik koca” arıyor
İçeriği Görüntüle

En Ucuz JTI Sigarası 85 TL Oldu

Sigarazam-9

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada JTI grubuna yeni bir zam yapıldığını duyurdu. Açıklamaya göre;

En ucuz JTI sigarası: 85 TL

En pahalı JTI sigarası: 215 TL

Bu fiyatlar, 29 Temmuz 2025 Salı günü itibarıyla ülke genelinde geçerli olacak.

Zam Dalgası Diğer Markaları da Etkileyebilir

Uzmanlar, bu zam dalgasının yalnızca JTI ile sınırlı kalmayacağını, önümüzdeki günlerde BAT (British American Tobacco), Philip Morris (Marlboro grubu) ve Imperial Tobacco gibi diğer büyük tütün firmalarının da benzer artışlara gideceğini öngörüyor.

Tiryakiler bu gelişmeler karşısında oldukça tepkili. Sosyal medyada “sigaraya aylık zam geliyor” yorumları yaygınlaşırken, birçok kişi bu fiyatlarla sigara içmenin lüks haline geldiğini savunuyor.

Tiryakiler Ne Yapacak?

Uzmanlar, sürekli artan fiyatların halk sağlığı açısından caydırıcı bir etki yaratabileceğini belirtse de, düşük gelir gruplarındaki tüketicilerin kaçak veya açık tütün kullanımına yönelebileceğine dikkat çekiyor. Bu da devletin hem vergi gelirlerini hem de halk sağlığını olumsuz etkileyebilir.

Muhabir: Ulaş Odabaş