Çepni Mahallesi Öğretmen Lisesi 16. Sokak No:20 adresinde eğitim faaliyetlerini sürdürecek olan Mutlu Kurabiye Anaokulu’nun açılış programına İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Çağlar, Müdür Yardımcısı Tahir Demir, Prof. Dr. Mevlüt Uyanık, Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Yayla Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hacı Odabaş, davetliler, veliler ve vatandaşlar katıldı.
Programda açılış duasını Prof. Dr. Mevlüt Uyanık yaptı. Duanın ardından Mutlu Kurabiye Anaokulu’nun açılışı gerçekleştirildi.
Bölgesinde bağımsız yapıda hizmet veren tek özel anaokulu olma özelliğini taşıyan kurum, 2-6 yaş arası çocuklara güvenli, huzurlu ve mutlu bir eğitim ortamı sunmayı hedefliyor.
ÇOCUK MERKEZLİ EĞİTİM ANLAYIŞI
Açılışta konuşan Mutlu Kurabiye Anaokulu Kurucu Müdürü Sena Koçak, okul öncesi eğitim alanındaki bilgi ve deneyimini çocuklarla buluşturmanın kendisi için büyük bir heyecan olduğunu ifade etti.
Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü mezunu olduğunu belirten Koçak, mesleki yolculuğu boyunca çocukların gelişim süreçlerini yakından tanıma fırsatı bulduğunu söyledi. Yurt dışında aldığı eğitimlerle okul öncesi eğitim alanındaki birikimini güçlendirdiğini dile getiren Koçak, edindiği bilgi ve tecrübeyi Çorum’da çocukların hizmetine sunmaktan mutluluk duyduğunu kaydetti.
Gençliğin verdiği heyecan ve azimle yola çıktıklarını vurgulayan Koçak, Mutlu Kurabiye Anaokulu’nu yalnızca bir eğitim kurumu olarak değil, çocukların kendilerini güvende hissedecekleri, mutlu olacakları ve yeteneklerini keşfedebilecekleri bir yaşam alanı olarak tasarladıklarını belirtti.
Okulun kuruluş sürecinde çocukların ihtiyaçlarını merkeze alan bir eğitim programı hazırladıklarını ifade eden Koçak, “Her çocuğun kendine özgü bir dünyası, öğrenme hızı ve ilgi alanı olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle eğitim anlayışımızı çocuk merkezli, sevgi temelli ve keşfetmeye dayalı bir yaklaşımla oluşturduk. Amacımız, çocuklarımızın akademik gelişimlerinin yanı sıra sosyal, duygusal, fiziksel ve zihinsel gelişimlerine de katkı sunmak” dedi.
Koçak, Mutlu Kurabiye Anaokulu’nun Çorum’a ve çocuklara hayırlı olmasını dileyerek, açılış programına katılan tüm davetlilere teşekkür etti.
ÇAĞLAR: OKUL ÖNCESİ EĞİTİM BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR
Açılışta konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Çağlar, okul öncesi eğitimin çocukların gelişiminde büyük önem taşıdığını belirtti.
Çağlar, okul öncesi dönemin çocukların sosyal, duygusal, zihinsel ve fiziksel gelişimleri açısından temel bir süreç olduğunu ifade ederek, Çorum’da bu alanda hizmet verecek yeni eğitim kurumlarının kente değer kattığını söyledi.
Çocukların güvenli, nitelikli ve sevgi dolu ortamlarda eğitim almasının önemine dikkat çeken Çağlar, Mutlu Kurabiye Anaokulu’nun Çorum’a ve eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi.
GENİŞ BAHÇE VE ATÖLYE SİSTEMİ
Anaokulunun çocukların gelişim alanlarını destekleyecek şekilde planlandığını belirten Koçak, geniş bahçe, sanat, drama ve müzik atölyesi, jimnastik sınıfı ile atölye sistemli eğitim anlayışıyla çocukların öğrenirken keşfetmelerini hedeflediklerini kaydetti.
Koçak, Mutlu Kurabiye Anaokulu’nun çocukların sosyal, duygusal, fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sunacak bir eğitim ortamı oluşturduğunu vurguladı.
Açılış programına katılan davetliler, anaokulunu gezerek sınıflar, atölyeler ve eğitim alanları hakkında bilgi aldı.



