Osmancık’ın yetiştirdiği değerli bestekârlarımızdan Şef Ali Dursun Yağlı ağabeyimizin adı, yaklaşık 20 yıl çalıştırdığı Eryaman Musiki Derneği korosuna izafeten Etimesgut Belediyesi tarafından “Şef Bestekâr Ali Dursun Yağlı Parkı”na verilmiş. Ayrıca parkın girişine Dursun ağabeyin papyonlu resmi altına özgeçmişi yazılı büyük bir pano dikilmiş. 


Osmancık’ta çocukluk yıllarımızda Dursun ağabeyin ud ve keman nağmeleriyle büyüdük. Her nedense Osmancık musiki fakiri bir ilçe. Yıllardır musiki sahasında civar il ve ilçeler arasında hep geride kalmıştır. 
Son yıllarda Udi Muammer Okutan üstadımız bir koro kurmuş maalesef o da uzun ömürlü olmamıştır. 
Çocukluğumuzda hatırladığım kadarıyla berber Ferhat ağabey, Altan Tekeli, Ali Dursun Yağlı ağabey, Emsal’ın Mustafa, Mersin Devlet korosunda çalışan udi Sinan Hatipoğu, rahmetli fotoğrafçı amcamız Ali Yılan’ın oğlu opera sanatçısı Cemal Ulusoy ve udi bestekâr Muammer Okutan Osmancık’ta yetişen musiki değerlerimizdir. 
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’in yaptırdığı Şef Bestekâr Ali Dursun Yağlı parkının girişinde Dursun Yağlı ağabeyimizin resimli özgeçmişinin yer aldığı büyük panoda;  
“Ali Dursun Yağlı 15 Ocak 1941’de Çorum- Osmancık’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Osmancık’ta tamamlamasının ardından girdiği Çorum İlk öğretmen okulundan 1960 yılında mezun oldu. Müziğe 1957 yılında ud çalarak başlayan sanatçı ilk bestesinin 1965 yılında plak olmasının ardından, öğretmenlikten istifa ederek tümüyle müzik ve sahne çalışmalarına yöneldi. 


İstanbul’da 10 yıla yakın yaptığı plak çalışmaları döneminde Udi bestekâr Zeki Duygulu’dan dersler aldı. Ses sanatçısı Nazmi Yükselen’den destek ve teşvik gördü. 24 bestesi muhtelif sanatçılar tarafından plağa okunan bestekâr, sekiz eserini de udu ile kendisi plak yaptı. 
Sahne ve plak çalışmalarını 1983’de noktalayan udi-bestekâr 1990 yılında Datça’da kurup yönettiği ilk TSM korosunun ardından, Fethiye, Ortaca ve Ankara’da bir çok korolar kurup yönetti. 
1999’da Ankara Etimesgut’ta bir ilki gerçekleştirerek kurup yönettiği koro ile bu ilçede TSM ve TSM koro çalışmalarının sevilip çoğalmasına öncülük etti.
2001-2021 yılları arasında kurup yönettiği Eryaman Musiki Derneği, Etimesgut Belediye başkanı Enver Demirel’in büyük desteğiyle 20 yıl varlığını sürdürdü. 
Yurt içi ve yurt dışında sahne çalışmaları da yapan, ud ve keman çalan bestekârın birçok bestesi TRT repertuvarındadır.
Halen Etimesgut Belediyesi Eryaman TSM korosunun şefliğini yürüten usta sanatçı evli ve iki çocuk babasıdır. 
Dursun ağabeyle maalesef yıllardır bir araya gelemedik. Dursun ağabey Ankara’da ben İstanbul’da sürekli telefonla görüşerek birbirimizin halini hatırını sorduk. Dursun ağabey MESAM başkanı Turhan Taşan ile İstanbul’da bir araya gelerek TRT Nağmede programlar yaptığı halde bir türlü buluşamadık. 
Dursun ağabeyin TRT repertuvarından geçen dillere destan olan şarkılarından bazıları şunlardır.  
1—Uşşak makamında, “Zaman az, yol kısa vuslata tez gel,”
2—Nihavent makamında “Her şey bildiğin gibi eski günler tadında” 
3—Uşşak makamında, “Bir Uşşak şarkıdan armağansın (Bu Uşşak şarkı “Sen benim her şeyimsin” diye bilinir.
4—Rast makamında “Sazım sensiz çalmıyor elimde, mızrabımsın”
5—Kürdilihicazkâr şarkı “Kuşadasın’da akşam” 
Musiki benim de vazgeçilmez bir hayat sevdamdır. Dün gece Muammer Okutan üstadın kardeşi Hattat Metin Okutan’la musiki sohbeti yaparken, Metin Okutan 
“Hayat sanatla güzel Mehmet ağabey” diyerek, musikiye tarihi bir güzelleme yaptı. Büyük üstad Yahya Kemal Beyatlı’da musikiyi şöyle tarif eder.
Musiki denilen nutku ilâhi / Engin bir denizdir namütenâhi…
                        17 Mart 2023 / Mehmet Özata