Antalya Serik lisesinden öğrencim olan Prof. Dr. Ayhan Aydın Ankara ve Hacettepe üniversiteleri mezunudur.

İngilizce ve Eğitim bilimleri alanında yüksek öğrenim görmüştür.Bir süre İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Aydın, bu dönem içinde lisans üstü öğrenimin sürdürürken öte yandan M.E.B’ nın çeşitli komisyon ve  kurullarında görev almıştır. Doktora öğreniminden sonra Hacettepe Üni. Eğitim fakültesinde öğretim elemanı olarak çalışmış ve bu dönemden itibaren Dünya Bankasının desteklediği eğitim projelerinde görev almaya başlamıştır.
Ayhan’ın babası sevgili arkadaşım rahmetli Kâzım Aydın Serik’te Köy Enstitüsü mezunu, insani meziyetleri çok üstün bir ilkokul öğretmeniydi. Kâzım beyin Orhan (Tiyatro sanatçısı) Prof. Ayhan, Perihan, Ferhan adlı 4 çocuğu vardı. 
Anneleri Rabia hanım ev kadınıydı. 
Ben o yıllarda Serik lisesinde baş muavin ve müdür vekiliydim. Serik Ortaokulunda öğretmen yokluğundan boş geçen dersleri hep Köy Enstitüsü mezunu öğretmen ağabeylerime veriyordum. Buna kızan Serik’li ilkokul öğretmeni arkadaşlar 
“Ya Özata, neden bizlere ders vermiyorsun?” diye isyan ettiklerinde, “arkadaşlar sizlerin matematik, müzik, tarım, sağlık bilgisi, beden eğitimi, elişi gibi derslerde başarılı olacağınızı sanmıyorum. Köy Enstitüsü mezunu bu ağabeyler maşallah her konuda Köy Enstitülerinde kendilerini yetiştirmişler ve çok başarılı oluyorlar. 
Bu yüzden kusura bakmayın.” diyerek kendimi savunuyordum. 
Ayhan ve Orhan’la hiç irtibatımı kaybetmedim. Ayhan’ın 50 kadar bilimsel makalesi 
9 adet de yayınlanmış kitabı varmış. Ayhan’ın uzun yıllar okullarda ve üniversitelerde konferanslar verdiğini duyunca, “Ayhan İstanbul’a geldiğinde konferanslarından beni haberdar et dedim.”
Ayhan, 10 Mart 2007’de “Hocam Kozyatağında Atacan kolejinde yaklaşık 250 öğretmenin katılacağı Özdebir dersanelerinin konferansına çağrılıyım, sizleri de beklerim” dedi. Konferans öncesi Ayhan’ı kitaplarını imzalarken gördüm ve çok mutlu oldum. Konferans için sahneye çıkan Ayhan bilgisayar destekli müthiş bir konuşma yaptı. Maşallah, Ayhan liseden sonra müthiş bir gelişme göstererek kültürel donanımı çok yüksek filozof bir bilgeye dönüşmüş. 
İki yüz elli öğretmenle beraber Ayhan’ı ayakta alkışladık. Bir öğretmen Ayhan’a çiçek verdi. Ayhan, “ Sevgili öğretmen arkadaşlarım, alkışlarınız için teşekkür ederim, aranızda Serik lisesinden tarih öğretmenlerim Aktan ve Mehmet Özata’yı sahneye alabilir miyim?” diyerek bizleri sahneye davet etti. 
“Beni bu günlere taşıyan sevgili öğretmenlerimi sevgiyle selamlıyorum diyerek, çiçeği Aktan hanıma verdi ve ellerimizden öptü. Salon alkıştan inliyordu. 
Ben salonda Ayhan’ı dinlerken onun için yazdığım bir dörtlüğü okumaya fırsat bulamamıştım, şimdi sizlerle paylaşmak istiyorum. 
Sevgili Ayhan bir çaydın, nehir olmuşsun,
Çoğalmış, donanmış deniz olmuşsun,
Hikmet ve felsefeyle ermiş yücelmiş,
Topluma ışık saçan bir beyin olmuşsun…(Mehmet Özata)
Maşallah Ayhan Aydın, sosyal ve kültürel alanda kendisini çok iyi yetiştirmiş topluma ışık saçan bilge bir filozofa dönüşmüş. 
Bu yaşta kendisinden ve kitaplarından çok şey öğrenmenin mutluluğunu yaşıyorum.  
O günden sonra sevgili öğrencilerim Ayhan Aydın ve Orhan Aydın’la irtibatı hiç kesmedim. 6 Şubat depreminde Hatay’da güzel kızı Eylem şafak’ı kaybeden Orhan Aydın’ın evlat acısı içimi yaktı. Hani babası ölene öksüz, annesi ölene yetim derler ama evladı ölene hiç kimse bir şey diyemez, evlat acısının tarifi yoktur. 
Sevgili öğrencim Orhan Aydın’ın evlat acısını tekrar paylaşır, baş sağlığı diler gözlerinden öperim.  
HAYATIN İÇİNDEN
1—Para ve ahlak ters orantılıdır. Biri azaldıkça diğeri artar. (Platon)
2—Bilgi sizin kullanabileceğiniz bir şeydir. İnanç ise sizi kullanan bir şeydir. 
3—Doğa gençlere kuvvet, yaşlılara hikmet verir. (Aristo)
4—Barış savaştan her zaman iyidir; çünkü barışta oğullar babalarını, savaşta babalar oğullarını gömerler. 
5—Kâinat Tanrının anatomisidir. (Mehmet Özata)  
12 Mayıs 2023 / Mehmet Özata