Pandemi nedeniyle yaklaşık iki senedir Osmancık’a gelemedim. Çok özledim güzel memleketimi. Her gün telefonla sevgili dostlarımla görüşerek Osmancık haberleri almadan güne başlamıyorum.

Çok eski yıllarda yazdığım bir dörtlükte Osmancık hasretimi şöyle dile getirmiştim.

Osmancık’ta toprak beni hep çeker,

“Sana her zaman bağrım açık” der,

Göz ucuyla kollar biraz uzaklaşsam,

“Nasıl olsa bir gün döneceksin” der… (Mehmet Özata)

Osmancık Belediye Başkanımız sevgili Ahmet Gelgör’le de sık sık telefonla görüşerek Osmancık’ta yapılan güzel işleri takip ediyor ve çok mutlu oluyorum.

Osmancık Belediyesinin yaparak halkın kullanımına sunduğu güzel tesislerin dökümünü Osmancık Belediyesinin basın danışmanı Emrah Akıllı kardeşim göndermiş. Kendisine teşekkür ediyorum.

KAPALI YÜZME HAVUZU

Osmancık ilçemize çok güzel bir kapalı yüzme havuzu kazandırıldı. Bu güzel eser yalnızca yüzme havuzu olarak değil aynı zamanda spor merkezi olarak da tasarlanmış. İçerisinde yarı olimpik bir yüzme havuzu, çocuklar için derinliği az olan bir havuz daha yer alıyor. Ek olarak yüzme bilmeyenlere yüzme eğitimi verilmesi için bir de eğitim havuzu düşünülmüş.

Yüzme havuzunun yanı sıra içerisinde geniş bir hamam, sauna, tuz odası ve fin hamamı (buhar odası) var. Tesiste aynı zamanda bir fitnes salonu ve bir de plates salonu yer alıyor. Buralar da kısa bir süre içerisinde faaliyete geçirilecektir.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK PARKI

Mustafa Kemal Atatürk Parkı Osmancık’a çok yakıştı. Eskiden otobüs minibüs garajı ve sebze pazarı olarak kullanılan alan, Koyunbaba Köprüsü ve Osmancık Kalesinin hemen yanı başında eski belediye dükkanlarının da içerisinde olduğu yaklaşık 35 dönümlük yeşil alana Mustafa Kemal Atatürk parkı adı verilmiş. Çok sevindim. .

İçerisinde muazzam sosyal alanlar yer alıyor. Yürüyüş yolları, spor alanları, dinlenme alanları, kafe, lokanta, cami ve Kızılırmak boyunca bir bisiklet yolu. Bu güzel park Osmancık’ın çehresini değiştiren, şehre güzellik katan bir mekân oldu. En güzeli de buraya Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ismi Osmancık Belediye meclisinin oy birliği kararıyla verildi.

Osmancık Belediye Meclisini bu güzel kararı nedeniyle kutluyorum.

OSMANCIK’A NİTELİKLİ BİR HALK KÜTÜPHANESİ KAZANDIRLIYOR

Osmancık Belediyesi, ilçeye nitelikli bir halk kütüphanesi kazandırılması için güzel bir çalışmaya imza attı. İlçemizin Halk Kütüphanesi yıllardır Öğretmen Evinde ayrılan bir salonda hizmet veriyordu.

Belediye Başkanımız Ahmet Gelgör, Mustafa Kemal Atatürk Parkında yer alan genişçe bir binayı Halk Kütüphanesine tahsis etti. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Osmancık Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında buraya yeni bir Halk Kütüphanesi kuruluyor. Her şeyden önce ülkemizde yeni yeni gündeme gelen “Anne – Çocuk Kütüphanesi” kavramı var. İşte Çorum’un, hatta bölgemizin ilk Anne – Çocuk kütüphanesi de Osmancık’ta olacak. Yine kütüphane içerisinde engellilere özel bölüm yer alıyor. Öğrencilerin ders çalışabileceği etüt salonları ve kitap okurken dinlenebilecekleri kitap kafe bölümü de var.

Bu yapılan çağdaş ve modern tesisler çok hoşuma gitti. Sevgili Belediye Başkanımız Ahmet Gelgör ve ekibini tebrik ederim. Anlaşılıyor ki, Osmancık emin ellerde… Osmancık’ın tarihi eserlerini, çağdaş ve modern tesislerini sosyal medyada paylaşarak Osmancık propagandası yapan Basın Danışmanı Emrah Akıllı kardeşime de çok teşekkür ederim.

Osmancık’lı öğretmen arkadaşım şair Sakin Karakaş’ın sevdiğim dörtlükleri;

İnsandır can, sever canan / Aşkın odu cennet Kenan,

Yunus, Tapduk kapında yan,

Koyun Baba pirim derim, / Özüm sözüm birdir benim..

Sessiz olur, adım Sakin, / Sen insan ol, mert ol lâkin,

Adam bilir, duymam hiç kin,

Mert olana merttir derim, / Özüm sözüm birdir benim…

Osmancık’ın pirinci / O dünyada bir inci,

Yenir hep yaprak içi, / Lezzeti var Çorum’un…

10 Eylül 2021 / Mehmet Özata