Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılının yaz tatili başlangıç tarihini açıkladı. Sosyal medyada yer alan “okullar erken kapanacak” iddialarına yanıt veren Bakan Yusuf Tekin, okulların 20 Haziran 2025 Cuma günü kapanacağını ve yaz tatilinin bu tarihten itibaren başlayacağını duyurdu.
MEB yaz tatili takvimi belli oldu. Bakan Tekin, “Okullar erkenden kapanacak” ve “Kurban Bayramı ile tatil birleşecek” iddialarına net yanıt verdi. Okullar 20 Haziran 2025'te kapanacak.
2025 Yaz Tatili Ne Zaman Başlıyor?
Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi takvimine göre, 2024-2025 eğitim öğretim yılı 9 Eylül 2024’te başladı ve 20 Haziran 2025 Cuma günü sona erecek. Bu tarihten itibaren öğrenciler üç aylık yaz tatiline çıkacak.
Bakan Tekin'den Açıklama: Yaz Tatili Erken Başlamayacak
Bazı basın organlarında yer alan “yaz tatili 6 Haziran’da başlayacak” ve “Kurban Bayramı ile birleştirilecek” iddialarına dair konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: “Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Akademik takvimimiz, geçtiğimiz yıl ilan edildiği gibi işlemektedir. Okullar 20 Haziran’da kapanacak.” dedi.
MEB Resmi Duyurusu Ne Diyor?
Milli Eğitim Bakanlığı’nın sitesinde yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Millî Eğitim Bakanlığı, bu yıl Kurban Bayramı nedeniyle yaz tatilini erkene çekmeye hazırlanmıyor. Akademik takvim doğrultusunda eğitim süreci devam etmektedir. Okullar 20 Haziran 2025'te kapanacaktır.”
Okullarda Kaç Gün Kaldı?
Nisan ayı itibarıyla öğrencilerin yaz tatiline kadar karne günü de dahil olmak üzere 47 gün daha eğitim alacağı belirtildi. Ardından 3 aylık yaz tatili başlayacak.
Resmi Tatil Günleri
Yaz tatiline kadar öğrencileri bekleyen resmi tatiller ise şöyle:
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı – Salı
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü – Perşembe
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı – Pazartesi
Bu üç günde öğrenciler ders yapmayacak.
Kurban Bayramı Takvimi ile Tatil Birleşiyor Mu?
Kurban Bayramı 2025 yılında 6-9 Haziran tarihleri arasına denk geliyor. Ancak MEB, bayram tatiliyle yaz tatilinin birleştirilmeyeceğini ve 20 Haziran’da resmi şekilde okulların kapanacağını vurguladı.






