Nedim Şener Kimdir?
Nedim Şener, 1966 yılında Almanya'da doğmuş bir gazeteci ve yazardır. 1990 yılında İstanbul Üniversitesi'nden iktisat alanında yüksek lisans derecesiyle mezun olmuştur. Gazetecilik kariyerine 1992'de Dünya gazetesinde başlamış, 1994 yılında geçtiği Milliyet gazetesinde uzun yıllar çalışmıştır. Özellikle yolsuzluk, terör finansmanı, Susurluk olayı, Hrant Dink suikastı ve cemaat yapılanmaları gibi Türkiye'nin hafızasına kazınan kritik konularda yazdığı kitaplar ve haberlerle tanınmaktadır.
Nedim Şener Kaç Yaşında?
1966 doğumlu olan Nedim Şener, 2025 yılı itibarıyla 59 yaşındadır. Gazetecilik alanındaki tecrübesi, kariyerine başladığı 90'lı yıllardan bugüne dek uzanmaktadır. Bu süreçte birçok önemli olayı aydınlatan çalışmalarıyla Türkiye'nin en çok konuşulan gazetecilerinden biri olmuştur.
Aslen Nereli?

Nedim Şener, Almanya'da doğmuş olmasına rağmen aslen Anadolu kökenlidir. Ailesi ve kökenine dair detaylı bilgiler kamuoyunda pek yer almamaktadır.
Neden Gündemde?
Nedim Şener, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in açıkladığı bir dosya sonrası gündeme gelmiştir. Özel, AKP'li Mücahit Birinci'nin İBB soruşturmasından tutuklu bulunan Murat Kapki ile görüştüğünü ve Kapki’nin ifadesinde Cem Küçük, Fuat Uğur ile birlikte Nedim Şener’in de adını geçirerek, Birinci’nin bu konuda "O iş bende" dediğini iddia etmiştir. Bu iddialar, Şener'in adının geçtiği siyasi bir tartışmanın fitilini ateşlemiştir.
Mücahit Birinci ile Neden Tartıştı?
Özgür Özel’in açıklamalarının hemen ardından Nedim Şener ile Mücahit Birinci arasında sosyal medya üzerinden oldukça sert bir tartışma yaşanmıştır. Şener, kendi adının geçtiği iddialara tepki göstererek, "Lan Özgür Özel, ahtapot Ekrem ile İstanbul’u soyan Murat Kapki gibi naylon faturacı hırsızlarla bir olup, kirli pazarlıkta benim adımı anan avukat Mücahit Birinci’nin g..üne o mektubu sokarım" ifadelerini kullanmıştır.
Mücahit Birinci ise bu paylaşıma, "Ulan g..! Sen beni korkuttuğun badem bıyıklı fetöcümü sandın? Sen kimsin ki ben senin ismini kullanacağım... İstediğin zaman istediğin yerde de senin ifadeni alırım sıkıntı yok" şeklinde yanıt vermiştir.
İkili arasındaki polemik, karşılıklı olarak "terbiyesiz herif", "zır deli", "kolpacı kefal", "alkolik" gibi ağır ithamlarla devam etmiş ve kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştır.
Ergenekon Süreci ve Tutukluluğu
Nedim Şener, 3 Mart 2011 tarihinde Oda TV'ye yönelik yürütülen Ergenekon soruşturması kapsamında gazeteci Ahmet Şık ile birlikte gözaltına alınmıştır. "Ergenekon terör örgütüne yardım ettiği" iddiasıyla yargılanan Şener, Silivri Cezaevi'nde bir yıl tutuklu kalmış ve 12 Mart 2012'de tahliye edilmiştir. Bu süreç, Türkiye'de basın özgürlüğü tartışmalarının merkezinde yer almıştır.
Ödülleri ve Eserleri
Nedim Şener, gazetecilik kariyeri boyunca çok sayıda ödüle layık görülmüştür. Bunlar arasında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yılın Ekonomi Muhabiri Ödülü, Metin Göktepe Gazetecilik Ödülü, Sedat Simavi Gazetecilik Ödülü, Abdi İpekçi Yılın Gazetecilik Ödülü ve Uluslararası Basın Enstitüsü Basın Özgürlüğü Kahramanı gibi prestijli ödüller bulunmaktadır.
Yayımlanmış kitapları arasında;
Dink Cinayeti ve İstihbarat Yalanları
Ergenekon Belgelerinde Fethullah Gülen ve Cemaat
Kırmızı Cuma
Baba Seni Neden Oraya Koydular?
Kod Adı: Atilla
Naylon Holding
gibi kamuoyunda ses getiren eserler yer almaktadır.




