Survivor 2026’ya sürpriz katılım: Dilan Çıtak Tatlıses adaya gidiyor
Survivor 2026’ya sürpriz katılım: Dilan Çıtak Tatlıses adaya gidiyor
İçeriği Görüntüle

Ünlü şarkıcı Mustafa Sandal, Etiler’de ultra lüks bir sitede kiracı olduğu daire nedeniyle ev sahibiyle mahkemelik oldu. Ev sahibinin açtığı kira tespit davası sonuçlandı. Mahkeme, Sandal’ın 65 bin TL olan aylık kirasını 135 bin TL’ye yükseltti. Kötü haberi Bodrum’da tatildeyken alan sanatçı, kararı şaşkınlıkla karşıladı.

Tatildeyken kötü haber geldi

Habertürk’ten Eren Gürel’in haberine göre Mustafa Sandal, eşi Melis Sütşurup ile birlikte Bodrum’da Cennet Koyu’nda tatil yaparken kararı öğrendi. Gün boyu güneşlenip dinlenen ünlü şarkıcıya, İstanbul’daki mahkeme kararının bildirildiği ifade edildi. Kira artışı kararı, çiftin tatil keyfini gölgeledi.

Mahkemeden rekor artış kararı

Etiler’deki 3+1 daire için açılan dava, kira artış oranlarının yeniden belirlenmesi amacıyla açılan tespit davaları kapsamında değerlendirildi. Mahkeme, kira bedelinin mevcut piyasa koşullarıyla uyumsuz şekilde düşük kaldığını belirterek, kira miktarını neredeyse iki katına çıkardı.

Kira tespit davaları yükselişte

Son dönemde artan konut fiyatları ve enflasyon nedeniyle ev sahipleri, 5 yılı aşan kiracılara karşı kira tespit davalarına yöneliyor. Mustafa Sandal örneği, bu trendin yüksek gelir grubu ve ünlü isimleri de kapsadığını gösteriyor. Uzmanlar, bu tür davaların sayısının özellikle büyük şehirlerde hızla arttığını belirtiyor.

Muhabir: Haber Merkezi