1) Geçen hafta Cuma günü hemşehrimiz emekli İş Bankası Müdürü Mahmut Karslı ağabeyi telefonla arayarak hal hatır sordum. İyi olduğunu söyledi. Korona tehlikesi nedeniyle pek fazla dışarı çıkamıyorum dedi.
2) Cumartesi günü de makina mühendisi Yakup Eken’le Erenköy’de Penguen kitap kafede buluşarak yayınları takip ettik ve çay içtik. Daha sonra Erenköy tren istasyonuna kadar yürüyerek bol bol Osmancık muhabbeti yaptık. Sonra trenle Göztepe’ye geldim.  
3-- Pazartesi günü Selamiçeşme’de oturan hemşehrimiz Kadın Doğum Uzmanı Dr. Yüksel Bildirgen ile Özgürlük parkı Fua kafede buluşarak çay içtik ve Osmancık muhabbeti yaptık.
4-- Dün de Halkalı’da oturan hemşehrimiz Dr. İsmail Gökgöz’le telefonla görüşerek halini hatırını sordum. İsmail bey, İstanbul’da oturan hemşehrimiz Fatih Bostancıer’in Osmancık’tan kilosu 120.TL.’na Hindi eti sipariş ederek İstanbul’a getirttiğini söyledi. 
5-- Dün Facebook’ta Ankara’da yaşayan emekli öğretmen Süleyman Dibek, Etimesgut Belediye Başkanının Eryaman korosunu yöneten bestekar Ali Dursun Yağlı ağabeyimizin adını Eryaman’da bir Parka verdiğini haber vermiş. Çok sevindim ve Dursun ağabeyi telefonla arayarak tebrik ettim. 
6-- Geçen ay da Beylikdüzün’de oturan emekli öğretmen kardeşimiz Emrullah Elverici’yi telefonla arayarak halini hatırını sordum ve uzun uzun Osmancık muhabbeti yaptık. 
7-- Evvel ki gün de Ankara’da yaşayan emekli öğretmen Mustafa Yağan kardeşimi telefonla aradım. Yaklaşık yarım saat Ankara’da yaşayan Osmancık’lılardan Ahmet Özbek, İrfan Uzuner, Mustafa Uslu, Orhan Erözkan (Gadı Dursun), Mehmet Derindere, Şeref Özçelik, Süleyman Dibek ve Mustafa Eser’in akıbetlerini sordum. 
Çocukluk arkadaşım Mustafa Yağan’la her 15 günde birbirimizi arayarak halimizi, hatırımızı sorar bol bol Osmancık ve ülke muhabbeti yaparız. 
8-- Dünyaca meşhur New York Times dergisi Ocak 1923 tarihli haberinde “Bir avuç Türk Dünyaya Meydan Okudu” diyerek Mustafa Kemal’in, İsmet İnönü’nün, Fevzi Çakmak’ın, Ali Fuat Cebesoy’un, Ali Sait Akbaytugan’ın, Fahrettin Altay’ın, Kazım İnanç’ın, Kazım Karabekir’in ve Cevat Çobanlı’nın resimlerini yayınlamış. Bu vesileyle başta aziz Atatürk olmak üzere bu mübarek atalarımızı ve kahraman Mehmetcik’lerimizi sevgi, saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. 
9-- Doğalgaz var, yakamıyorsun, köprü var, geçemiyorsun, araba var, binemiyorsun, marketlerde her şey var, alamıyorsun. Buna kader diyemezsin aziz kardeşim, her şey senin sayende oldu!
10- Hakem hataları ligin kaderini, hakim hataları ülkenin kaderini belirliyor. 
11- Lozan anlaşması yüz yıllık iddiasını ortaya atan kardeşlerime duyurulur. Lozan anlaşması Türkiye’nin tapusudur. Gizli maddesi ve süresi yoktur. (Tarihçi Sinan Meydan) 
12- Hayat bir oyunsa tek canla bugüne kadar iyi geldim valla. Bana yeni bir hayat lazım. Eskisini yaşamayı beceremedim. 
VİYANA FİLARMONİ ORKESTRASI 1 OCAK 2023 KONSERİ
Dünyanın en iyi senfonik müzik topluluklarından biri olan Viyana Filarmoni Orkestrası’nın her yıl 1 Ocak’ta verdiği geleneksel yılbaşı konseri 2023’ün ilk Pazar günü saat 13.15’de TRT 2’de canlı olarak yayınlandı. 
Yayında Viyana ve Avusturya'dan muhteşem görüntüler, dans koreografileri ve finalde Mavi Tuna ve Radetzky marşı çalındı. 
Her sene farklı bir şefin yönettiği konserin bu seneki konuğu Franz welser-Möst imiş. 
TRT Müzikte “Akşam Sefası” adı altında yayınlanan müzik programı son zamanlarda tam bir rezalete dönüştü. Yaklaşık 60 senedir Klasik müzik korolarında çalıştım. 
Gördüğüm ve anladığım kadarıyla TRT liyakatsiz ellerde kaldığı için çok kötü yönetiliyor. 
Ses sanatçılarına rating adına sahnede gülün, oynayın, göbek atın mı deniyor Allah aşkına? Ses sanatçılarının klasik Türk müziğinin sahne adabına yakışmayan davranışlarını izlemeye yüreğim elvermediği için hemen televizyon kapatıyorum. 

                        6 Ocak 2023 / Mehmet Özata