Sofraların baş tacı, yoğurtla muhteşem bir birliktelik oluşturan haydari tarifini sizin için derledik. 

Yoğurt bazlı mezelere yeni bir soluk getiren haydari, lezzetiyle herkesin gönlünde taht kurmuş durumda. Şimdi bu popüler mezenin en özel tarifini adım adım sizlerle paylaşıyoruz.
 

Haydari tarifi için malzemeler

- 2 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı taze nane (isteğe bağlı)

Haydari yapmanın püf noktaları

1. Yoğurdu süzerek yapılan bir haydari daha koyu ve kıvamlı olacaktır. Bunun için yoğurdu bir tülbent veya süzgeç ile süzebilirsiniz.
2. Sarımsakların güçlü kokusunu ve tadını azaltmak için sarımsakları ezerek kullanabilirsiniz.
3. Haydarinin lezzetini artırmak için taze nane kullanabilirsiniz. Bu, haydiriye taze bir aroma katacaktır.

Osmanlı mutfağının unutulmaz lezzeti: Seferceliye nasıl yapılır? Osmanlı mutfağının unutulmaz lezzeti: Seferceliye nasıl yapılır?

Haydari nasıl yapılır?

1. Yoğurdu bir kaseye alın ve üzerine zeytinyağı ve mayonezi ekleyin. İyice karıştırın.
2. Ezilmiş sarımsakları yoğurt karışımına ekleyin.
3. Tuz, nane ve pul biberi de ekleyin ve karıştırın.
4. Haydarinin kıvamı tercihinize bağlı olarak değişebilir. Daha koyu bir kıvam isterseniz yoğurdu süzebilirsiniz.
5. Haydariyi servis yapacağınız tabağa alın ve üzerine taze nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.
6. En iyi lezzeti elde etmek için, hazırladığınız haydariyi buzdolabında en az yarım saat dinlendirin.