“Çorum’un tarihine geçecek çalışmalara imza atacağız” “Çorum’un tarihine geçecek çalışmalara imza atacağız”

Koçak, “Forum, ABD-Türkiye enerji işbirliğini geliştirme yolları konusunda kamu-özel sektör diyaloğu için bir platform sağlayacak” dedi.

Murat Koçak, forum hakkında şu bilgileri verdi:

“ABD-Türkiye GreenTech İş Forumu, sürdürülebilirlik, yeşil teknoloji, temiz enerji vb. alanlarda yatırım fırsatlarını, teşvikleri ve devam eden özel sektör girişimlerini öne çıkaracak. Forum, ABD-Türkiye enerji işbirliğini geliştirme yolları konusunda kamu-özel sektör diyaloğu için bir platform sağlayacak. Uzman panellerde enerji geçişinin nüansları ve bölgesel enerji ve iklim işbirliği konuları ele alınacak. Katılımcılar mevcut ortaklıklar hakkında anlamlı tartışmalara katılacak ve enerji işbirliğini genişletmek için yenilikçi yolları keşfedecekler.

Bu, bölgesel ve küresel iklim hedeflerine önemli ölçüde katkıda bulunan ABD-Türkiye ortaklığının üçüncü ülkelerdeki rolüne odaklanmayı da içeriyor.

Forumun öne çıkan etkinliklerinden biri de “Başarılı Enerji Dönüşümü İçin Planlama: Yatırım Fırsatları ve Teşvikler” konulu paneldir. Bu oturumda, hem yerel hem de küresel etkilerle iklim finansmanını serbest bırakmaya yönelik teşvikler, düzenlemeler ve stratejiler tartışılarak yatırım ortamı derinlemesine incelenecek.

ABD-Türkiye Yeşil Teknoloji İş Forumu, çok çeşitli paydaş uzmanlığı ve bakış açılarını bir araya getirecek. Etkinlik, katılımcıların bağlantı kurması, içgörülerini paylaşması ve yeni ortaklıklar kurması için mükemmel bir fırsat sağlayan bir ağ oluşturma öğle yemeğiyle sona eriyor. Forumun bu yönü, yeşil teknoloji sektöründe kalıcı ilişkileri ve işbirlikçi girişimleri teşvik etmede katalizör rolünün altını çiziyor.”