Çarşıda kadınların hazırladığı el işi, dekoratif ve hediyelik ürünler sergilenerek satışa sunuluyor. Kadın Emeği Çarşısı’nda farklı türlerde el işi ürünlerin yanı sıra dekoratif ve hediyelik ürünler de yer alıyor.
Hazırlanan ürünlerin vatandaşlarla buluşturulmasıyla kadın emeğinin görünür hale getirilmesi ve üretimin desteklenmesi amaçlanıyor. Çorum Belediyesi, “Emeğe değer, üretime destek oluyoruz” mesajıyla Kadın Emeği Çarşısı’na dikkat çekti.
Bedesten’de oluşturulan satış alanı sayesinde kadınların kendi ürettikleri ürünleri doğrudan vatandaşlara ulaştırmasına imkan sağlanıyor. Kadın Emeği Çarşısı’nda hazırlanan özgün ürünler, Bedesten’i ziyaret eden vatandaşların beğenisine sunuluyor.
Uygulamayla hem kadın üreticilerin desteklenmesi hem de el emeği ürünlerin daha geniş kitlelere ulaştırılması hedefleniyor.


