Program, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi tarafından düzenlenecek ve vakfın Çorum Şubesi Cemevi’nde saat 18.00’de lokma ikramıyla başlayacak. Saat 19.00’da ise Hızır Cemi icra edilecek. Katılımın yoğun olması beklenen programa ilişkin hazırlıkların vakıf yönetimi tarafından sürdürüldüğü bildirildi.

Yeşilay Çorum’da bağımlılıkla mücadele çalışmaları değerlendirildi
Yeşilay Çorum’da bağımlılıkla mücadele çalışmaları değerlendirildi
İçeriği Görüntüle

Alevi-Bektaşi öğretisinde Hızır, darda kalanların yardımcısı ve yol gösterici olarak kabul ediliyor. Hızır ayı olarak bilinen dönemde tutulan oruçların ardından gerçekleştirilen cem erkânı, birlik, dayanışma ve paylaşma duygularını pekiştiriyor.

Program duyurusunda ayrıca, deyişleriyle tanınan Hüseyin Abdal’a ait dizelere de yer verildi. Hızır’a niyaz ve teslimiyet temasının işlendiği buluşmanın, inanç ve kültürel değerlerin yaşatılması açısından önemli bir anlam taşıdığı ifade edildi.

Muhabir: Hacı Odabaş