Çorum Kafkas Kültür Derneği tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteklediği “Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler” kapsamında Büyük Kafkas Festivali düzenlenecek.
27-28 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek festival, Kafkas kültürünü yaşatmayı, tanıtmayı ve gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyor.
Festivalin ilk günü olan 27 Temmuz Pazar günü saat 19.30’da renkli gösteriler sahnelenecek. Programda Sindika Adigey Halk Dansları Topluluğu, Mazenef Mızıka Grubu ve Hatti Halk Dansları Topluluğu Minik Ekibi sahne alacak.
İkinci gün ise 28 Temmuz Pazartesi günü Örencik Şelalesi’nde Büyük Kafkas Pikniği gerçekleştirilecek. Saat 14.00’te başlayacak etkinliğin, 2000 yılından sonra bölgede düzenlenen ilk büyük Kafkas şenliği olacağı belirtildi.
Çorum merkeze yaklaşık 32 kilometre uzaklıkta bulunan Örencik Şelalesi’ne ulaşımın, Çorum-Ortaköy yolu üzerinden Cemilbey Köprüsü’nden Öz Emirbağ istikameti takip edilerek sağlanabileceği bildirildi.
Festivale katılmak isteyen vatandaşlar davetiyelerini Elif Optik, Sokak Sandviç ve Özcan Reklam noktalarından temin edebilecek.
Festivalin, iki gün boyunca Çorum’da Kafkas kültürünün müzik, dans ve geleneklerini vatandaşlarla buluşturması bekleniyor.



