Çorum’un Alaca ilçesi Akören köyünde çıkan anız yangını, çevreye büyük zarar verdi. Edinilen bilgilere göre, henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek çevredeki ağaçlık alana da sıçradı. Rüzgarın etkisiyle kontrolsüz şekilde ilerleyen alevler, hem tarım arazisine hem de doğal örtüye zarar verdi.

İtfaiye ekipleri yangını kısa sürede kontrol altına aldı

Yangını fark eden köylüler, durumu hızlıca itfaiyeye bildirdi. Alaca Belediyesi İtfaiye ekipleri olay yerine kısa sürede ulaştı. Ekipler, alevlerin daha fazla yayılmasını önlemek için yoğun çaba harcadı. Yapılan müdahaleyle yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları başlatıldı. Vatandaşların da destek verdiği müdahale sayesinde olası bir facianın önüne geçildi.

5 dönüm arazi kül oldu, çok sayıda ağaç zarar gördü

Alacayangin1-4

Yangın sonucunda yaklaşık 5 dönümlük tarım arazisi tamamen kül olurken, yangının etkisiyle çok sayıda ağacın da zarar gördüğü belirtildi. Özellikle meyve ağaçlarının bulunduğu alanlarda ciddi tahribat oluştu. Yangının çıkış nedeni henüz kesinlik kazanmazken, jandarma ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

Külah Köyü’nden Nesimi Demirbaş vefat etti
Külah Köyü’nden Nesimi Demirbaş vefat etti
İçeriği Görüntüle

Yetkililer uyardı: Anız yakmak büyük tehlike oluşturuyor

Yaşanan olayın ardından yetkililerden uyarı geldi. Yaz aylarında sıkça yaşanan anız yangınlarının hem doğaya hem de tarımsal üretime büyük zarar verdiğine dikkat çekilerek, vatandaşların anız yakma konusunda daha duyarlı olması istendi. Özellikle rüzgarlı havalarda kontrolsüz şekilde başlayan yangınların çok kısa sürede geniş alanlara yayılabileceği vurgulandı.

Muhabir: Haber Merkezi