24 Ağustos 2026 tarihinde imzalanan protokol kapsamında, Çorum Valiliği ve kaymakamlıklara bağlı il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin belirlediği okullarda görevlendirme yapılacak.
Başvurular 27-31 Ağustos arasında
Program 14 Eylül 2026 tarihinde başlayacak ve 12 Mart 2027 tarihinde sona erecek. Katılımcılar haftada 5 gün çalışacak, hafta sonları ise tatil olacak.
Başvurular 27 Ağustos ile 31 Ağustos 2026 tarihleri arasında alınacak. Başvuru şartlarını taşıyan adayların tamamı, ikamet durumları dikkate alınarak noter kurası yöntemiyle belirlenecek.
Kura çekilişi 2 Eylül 2026 Çarşamba günü saat 09.00’da İŞKUR İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilecek ve kurumun sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanacak.
En fazla kontenjan Çorum Merkez’e
Program kapsamında Çorum Merkez’de 65, Alaca’da 3, İskilip’te 3, Kargı’da 1, Osmancık’ta 6 ve Sungurlu’da 5 kişi olmak üzere toplam 83 kişi istihdam edilecek.
Program numarası ise 337377 olarak açıklandı.
Başvurular internetten ve ALO 170’ten yapılabilecek
TYP’ye başvurmak isteyen vatandaşlar, 31 Ağustos Pazartesi günü saat 23.59’a kadar ALO 170 üzerinden veya İŞKUR e-Şube sistemi aracılığıyla başvuru yapabilecek.
İnternet üzerinden başvuru yapacakların İŞKUR sisteminde iş arayan girişi yaptıktan sonra “Online İşlemler - İş Arayan - Toplum Yararına Programlar - TYP Başvuru” bölümünden 337377 numaralı programı seçmeleri gerekiyor.
Başvuru şartları neler?
Programa başvuracaklarda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, öğrenci olmamak, emekli veya malul aylığı almamak gibi şartlar aranacak.
Ayrıca güvenlik görevlisi sertifikasının 12 Mart 2027 tarihine kadar geçerli olması ve adayın son bir yıl içerisinde yüklenici kurum veya yan kuruluşlarında çalışmamış olması gerekiyor.
Aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca biri programa katılabilecek. Hane gelirinin belirlenen sınırı aşması halinde de başvuru kabul edilmeyecek.
İŞKUR, kura sonucunda oluşturulan listelerin nihai olmadığını, gerekli inceleme ve kontroller tamamlandıktan sonra kesinleşeceğini bildirdi.

