Belediye yetkilileri, artan nüfus ve yoğunlaşan ulaşım talebine karşılık, vatandaşların daha hızlı ve konforlu seyahat edebilmesi için araç filosunun sürekli yenilendiğini belirtti.

İHALE TARİHİ BELLİ OLDU

30 yeni otobüs alımına ilişkin ihale 1 Aralık Pazartesi günü saat 10.00’da Çorum Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nde yapılacak. İhale kapsamında 25 adet 12 metrelik, 4 adet 8,5 metrelik ve 1 adet 18 metrelik otobüsün alımı planlanıyor.

Belediye, ihaleyi kazanan firmanın sözleşmeyi imzalamasının ardından 10 gün içinde tüm araçları teslim etmesini şart koştu. Bu adımın, yeni yıl öncesi toplu taşıma kapasitesinin hızla artırılmasına katkı sağlayacağı belirtiliyor.

MODERN VE ÇEVRECİ ULAŞIM HEDEFİ

Londra merkezli 1TVTR’de Erdem Uygur dönemi başladı
Londra merkezli 1TVTR’de Erdem Uygur dönemi başladı
İçeriği Görüntüle

Çorum Belediyesi, son yıllarda toplu ulaşımda modern, çevreci ve erişilebilir bir sistem oluşturmayı amaçlayan yatırımlarını sürdürüyor. Yeni otobüslerin tamamının çevre dostu motor teknolojilerine sahip olacağı ve engelli vatandaşların kullanımına uygun tasarlandığı ifade edildi.

Belediye yetkilileri, “Vatandaşlarımızın konforlu, güvenli ve ekonomik bir şekilde ulaşım hizmetinden yararlanması için filomuzu sürekli güçlendiriyoruz” açıklamasında bulundu. Yeni otobüslerin devreye girmesiyle birlikte şehir içi ulaşımda yoğun saatlerde yaşanan bekleme sürelerinin de azalması bekleniyor.

TOPLU TAŞIMADA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Belediyenin yeni araç yatırımı, sadece toplu ulaşım kapasitesini artırmakla kalmayacak; aynı zamanda karbon salımını azaltarak çevre dostu bir ulaşım anlayışını da güçlendirecek. Yeni otobüslerin kısa sürede seferlere başlamasıyla birlikte, Çorum şehir içi ulaşımında daha rahat bir dönem başlayacak.

Muhabir: Merve Kayış