Airfryer, modern mutfakların vazgeçilmez yardımcısı olmuş durumda. Airfryer tarifleri, kuru üzümlü Amerikan gözlemesi, hızlı ve lezzetli kahvaltılar için ideal.
Mutfakta daha fazla çeşit hazırlamanız için size zaman kazandıran airfryer ile tatlıdan ana yemeğe bütün tariflerinizi kısa süreler içinde pişirebilirsiniz. Airfryer’da daha sağlıklı ve daha az yağlı olarak pişirebileceğiniz tüm lezzetleri damak tadınıza göre farklı öğünlerde tüketebilirsiniz. Kuru üzümlü Amerikan gözlemesi içinde airfyer kullanarak kahvaltı sofralarınızı renklendirebilirsiniz.
Amerika’dan pankek adı ile tüm dünyaya yayılan ve Amerikan gözlemesi olarak Türk sofralarına da yerleşen lezzeti airfryer ile birkaç dakika içinde pişirebilirsiniz. Farklı malzemeler ile hazırlayabileceğiniz Amerikan gözlemelerini kahvaltı öğünlerinde ya da ara öğün olarak çay ve kahvenin yanında sunabilirsiniz. Kuru üzümlü Amerikan gözlemesi tarifi için aşağıda verilen malzemeleri kullanabilirsiniz. Airfryer’da hızlıca pişirebileceğiniz bu tarifin tüm aşamalarını da aşağıda görebilirsiniz. Airfryer'da kuru üzümlü Amerikan gözlemesi tarifimiz:
MALZEMELER
200 gr margarin
1 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı damla çikolata
Yarım çay bardağı kuru üzüm
Yarım su bardağı yulaf ezmesi
TARİF
Bir kaba oda ısısındaki margarini ve şekeri ekleyin.
Mikser yardımıyla margarin ve şekeri iyice karıştırın.
Karışıma yumurtaları ekleyip tekrardan çırpın.
Karışıma kabartma tozunu ve unu ekleyip yoğuurun.
Hamurun içerisine diğer malzemeleri ekleyin ve spatula ile karıştırın.
Şekil verdiğiniz hamuru airfryer haznesine dizin.
Airfryer'i 180 derecede çalıştırın.
Isınan airfryer’in haznesine tepsiyi yerleştirin.
On dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirin.
Airfryer ile kahvaltılar artık çok daha lezzetli ve pratik. Hem sağlıklı hem de hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz kuru üzümlü Amerikan gözlemesi tarifi, güne enerjik bir başlangıç yapmanızı sağlayacak. Denemek isteyenler için malzemeler ve tarif makalemizde yer alıyor. Afiyet olsun!