Saatci’den Mevlid Kandili mesajı
Saatci’den Mevlid Kandili mesajı
İçeriği Görüntüle

Bu kapsamda, Çorum Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Güney Aile Destek Merkezi (ADEM) Mutfak Atölyesi kursiyerleri, 1 Ağustos 2025 tarihinde 112 Acil Çağrı Merkezi’ne anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette kursiyerler, özveriyle görev yapan 112 personeline kendi elleriyle hazırladıkları çeşitli ikramları sundu. Etkinlik sadece bir jestle sınırlı kalmadı; kursiyerlere yönelik verilen eğitimle 112 Acil Çağrı Sistemi’nin işleyişi, hangi durumlarda aranması gerektiği ve asılsız ihbarların yaratabileceği riskler hakkında kapsamlı bilgiler aktarıldı.

“ERKEN YAŞTA BİLİNÇ, GÜÇLÜ TOPLUMUN TEMELİDİR”

Ziyarete katılan kursiyerler arasında çocuklar ve genç bireylerin de bulunması, etkinliğe ayrı bir değer kattı. Erken yaşta kazandırılan bilinç, ilerleyen yıllarda hem bireysel hem toplumsal sorumlulukların daha güçlü şekilde yerine getirilmesini sağlıyor.

Toplumda kamu hizmetlerinin doğru kullanımı, özellikle acil durumlarda bilinçli hareket edilmesi açısından büyük önem taşıyor. Bu bağlamda gerçekleştirilen her eğitim ve farkındalık çalışması, toplumsal güvenlik sisteminin daha etkin işlemesine doğrudan katkı sunuyor.

“112, SADECE GERÇEK ACİL DURUMLAR İÇİN ARANMALI”

Etkinliğin ardından açıklamalarda bulunan 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Arif Demiral, yapılan ziyaretin anlamlı ve yerinde bir farkındalık faaliyeti olduğunu belirtti.

Demiral, şu ifadelere yer verdi,“112 Acil Çağrı Merkezleri, ülkemizin her ilinde İçişleri Bakanlığımız koordinesinde hizmet veren, hayat kurtaran önemli kurumlardır. Ancak bu sistemin etkin şekilde işlemesi için vatandaşlarımızın 112’yi sadece gerçek acil durumlarda araması gerekiyor. Bugün burada gerçekleşen ziyaret, bu bilincin yerleşmesi adına çok değerli bir adımdı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Muhabir: Merve Kayış