Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çorum Şube Başkanı Uğur Demirer, Papa’nın İznik Konsili’nin yıl dönümü gerekçesiyle planlanan ziyaretine yönelik yazılı bir açıklama yaptı. Demirer, ziyaretin Fener Rum Patriği Bartholomeos’un “ekümeniklik” iddiasını güçlendirmeyi amaçladığını savundu.
Demirer açıklamasında, Papa 14. Leo’nun İznik’te düzenleyeceği ayin ve gösteriye Fener Rum Patriği Bartholomeos’un da eşlik edeceğini hatırlatarak şöyle dedi:
“Papa 14. Leo, İznik Konsili’nin yıl dönümü bahanesiyle gösteri ve ayin düzenlemek üzere İznik’e geliyor ve bunun Papa’nın ilk yurt dışı ziyareti olacağı özellikle vurgulanıyor.
Bu ziyaret ve gösterinin, Fener Rum Patriği Bartholomeos’un ‘Ekümeniklik’ iddiasını güçlendirmek ve Lozan Antlaşmasını delerek tartışmaya açmak amacıyla planlandığı açıktır.”
Demirer, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 100 yıl önce benzer bir ziyarete izin vermediğini hatırlatarak, bugünkü siyasi iradenin sessiz kalmasını eleştirdi:
“Hal böyleyken iktidarın bu ziyarete izin vermesi de, siyaset kurumunun tepkisizliği de kabul edilemez.”
ADD Çorum Şubesi adına açıklamasını sürdüren Demirer, devlet yönetiminde bulunan ve yönetmeye aday tüm siyasi aktörlere şu çağrıyı yaptı:
“Atatürkçü Düşünce Derneği olarak devletimizi yönetenleri ve yönetmeye talip olanları varlık nedenlerinin ve sorumluluklarının bilinciyle davranmaya davet ediyoruz.”




